manoutena logo



Lietuvos beisbolo čempionate Utenos "Titanai"

IMG 1761Praėjo trečiasis Lietuvos beisbolo čempionato sezono savaitgalis, kuris pasižymėjo išskirtiniu Utenos „Titanų“ rezultatyvumu.
Utenos ,,Titanai" (6-0) savo beisbolo aikštėje 22:7 (3:2, 6:1, 11:4, 2:0) ir 20:5 (6:2, 5:0, 1:0, 8:3) palaužė Kauno SM ,,Gaja-Lituanica" (0-2) ekipą.

Pirmųjų rungtynių pradžioje Kauno ,,Gajos" žaidėjai atrodė rimtai nusiteikę, po sėkmingų epizodų pelnė du taškus ir išsiveržė į priekį, tačiau „Titanai“ atsakė vienu tašku daugiau, po galingo Vilmanto Katino smūgio kamuolys išlėkė iš aikštės ribų (Homerun) ir Utena perėmė lyderio poziciją. Antrame kėlinyje, kauniečiai išlygino rezultatą, o uteniškiai pasistengė ir atsinešė papildomus šešis taškus.

Trečias kėlinys užtruko daugiausiai rungtynių laiko, kadangi „Titanų“ metikui ,,išsikalibravo taikiklis" ir kamuoliai nekrito į ,,strike" zoną, praleisti keturi taškai ir teko atlikti metiko keitimą. „Titanų“ puolimas buvo ,,žvėriškas" - vogimai, atmušimai, išprovokuotos klaidos, tolino tarp komandų rezultatą - pelnyti papildomi 11 taškų. Kauno komandos sportininkams nepavyko atsakyti nei tašku, o uteniškiai pridėjo paskutinius du pergalingus taškus ir užbaigė rungtynes po keturių kėlinių nokautu, 15 taškų skirtumu - 22:7.

Metikai - Eivinas Nagurka ir Dalius Neliupšis.

Rungtynių metu visi Utenos žaidėjai pelnė taškus:
po 4 taškus E. Nagurka, V. Katinas, M. Aidukas;
3 taškus D. Neliupšis;
po 2 E. Jurgelėnas, R. Katinas;
ir po 1 M. Valunta, K. Vansevičius, M. Kriščiūnas.

Šių rungtynių naudingiausi žaidėjai:
E. Nagurka (Avg .750) 3 hitai - 2-1B, 1-2B, V. Katinas (Avg. 1.000) 3 hitai, 2- 2B, 1- HR, 3 RBI, R. Katinas (Avg. 1.000) 3 hitai - 1B, 3RBI, M. Valunta (Avg .500) 2 hitai - 1B ir 2B, 4 RBI.
Utenos ,,Titanai" (R:22; H:15; E:4).
Kauno SM ,,Gaja-Lituanica" (R:7; H:3; E:8).

Antrųjų rungtynių pradžia buvo panaši - kauniečiai po sėkmingų epizodų pelnė du taškus, o „Titanai“ iš karto užpuolė su šešiais taškais. Antrame, trečiame pridėjo dar penkis + vieną. Išsiveržus dešimties taškų skirtumui, Utenos komandos treneris atliko metiko keitimą į jauniausią „Titanų“ žaidėją - Kristupą Vansevičių, tai buvo jam debiutinis pasirodymas ant metiko kalnelio. Deja, Kristupui pritrūko patirties ir nepavyko susitvarkyti su ,,strike" zona bei sustabdyti kauniečių atmušėjų. Tuo metu, ,,Titanai" praleido 3 taškus ir teko grįžti ant kalnelio patyrusiam metikui - Eimantui Žičkui, kuris užbaigė gynybą užtikrintais ,,strike out". Puolime uteniškiai pajuto, kad jėgų dar pilnai užtenka ir dėka stiprių atmušimų, kombinuotų su priešininkų klaidomis atsinešta paskutiniai aštuoni taškai, kurie leido sustabdyti rungtynes po 4 kėlinių, užfiksuojant nokautą rezultatu - 20:5.

Metikai: Eimantas Žičkus ir Kristupas Vansevičius.

Šių rungtynių žaidėjai pelnę taškus:
po 3 E. Žičkus, V. Katinas, M. Aidukas, D. Neliupšis ir K. Vansevičius;
po 2 E. Jurgelėnas ir M. Valunta,
bei 1 tašką E. Nagurka.


,,Prie lazdos" geriausia pasirodė:
M. Aidukas (Avg 1.000) 2 hitai - 1B ir 2B, 1RBI, E. Nagurka (Avg .800) 4 hitai - 3-1B, 1-2B, 4RBI, V. Katinas (Avg .667) 2 hitai - 1B ir 2B, 3RBI.
Utenos ,,Titanai" (R:20; H:11; E:2).
Kauno SM ,,Gaja-Lituanica" (R:5; H:5; E:12).

Mamyčių diena pažymėta dvejomis užtikrintomis „Titanų“ pergalėmis. Norime pagirti Kauno „Gajos“ jaunimo komandos kovingą charakterį, nenorą pasiduoti ir kovoti iki galo. Galime pasidžiaugti, kad Kaunui auga perspektyvi pamaina, kadangi buvo smagu stebėti žaidėjų drąsius žaidimo sprendimus ir demonstruotą atkaklumą.

Taip pat, šeštadienį Vilniuje vyko akistata tarp Utenos „Taranų“ ir Lietuvos čempionų Vilniaus Bk „Vilnius“ komandų. Uteniškiai abi rungtynes pralaimėjo rezultatais - 3-6 ir 2-17.
Kitą savaitgalį - šeštadienį, Utenos „Titanai“ žais išvykos rungtynes Vilniuje prieš Vilniaus beisbolo akademijos SM ,,Sostinės tauras" beisbolininkus, o „Taranai“ sekmadienį, Utenoje žais prieš Kauno „Lituanica“ komandą.

Beisbolo klubas Utenos „Titanai"

Nuotraukų autorė: Rasa Šilobritaitė

IMG 1723

IMG 1727

IMG 1761

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas