manoutena logo



Utenoje sulaikytas narkotikų platinimu įtariamas asmuo

narkotikai2023 m. kovo 2 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, po atlikto kruopštaus ir sudėtingo tyrimo, Utenoje sulaikė asmenį, įtariamą disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.


Atlikę kratas, pareigūnai rado ir paėmė apie kilogramą skirtingų rūšių, galimai narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Kratų metu taip pat rasta ir paimta grynųjų pinigų, kurių kilmė nustatinėjama.


Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė. Praėjusią savaitę teismas patenkino prokurorės prašymą ir įtariamajam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.


Už nusikalstamas veikas, susijusias su narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu, Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.


Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Vaidoto Žilio teigimu, narkotinių medžiagų platinimo problema yra aktuali ne tik Utenos apskrityje, bet ir visoje Lietuvoje. Palyginus, Utenos apskrityje 2021 m. registruotos 133 nusikalstamos veikos, susijusios su psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis (pagal LR BK 259-268 str.), o 2022 m. – 105. Policija nuolat vykdo informacijos rinkimą, tikrinimą ir atsižvelgiant į gautų duomenų analizę vykdo aktyvias prevencines priemones.

narkotikai

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas