manoutena logo



Policija eismo dalyviams teiks pagalbą Visų šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienomis

policija velVisų šventųjų ir Vėlinių dienomis, išsiruošę lankyti artimųjų kapų, nepamirškite, kad keliuose šiomis dienomis transporto priemonių srautas išaugs, o jūsų važiavimo sąlygas lems prastas matomumas, slidi kelio danga, blogos oro sąlygos. Tam reikia pasiruošti: kelione pasirūpinkite iš anksto, pasidomėkite važiavimo sąlygomis, apgalvokite ir nusimatykite maršrutą bei patikrinkite savo transporto priemonės būklę.

Lietuvos policija, siekdama užtikrinti viešąją tvarką ir padėti eismo dalyviams, sustiprins patruliavimą šalies keliuose, prie kapinių ir kt. viešosiose vietose, vykdys prevencines priemones. Policijos pareigūnai, patruliuodami visoje šalyje, dieną ir tamsiuoju paros metu reguliuos eismą, pasirūpins, kad žmonės išvengtų transporto priemonių spūsčių, teiks pagalbą eismo dalyviams prie įvažiavimų į kapines. Motyvuotai pasirinktose vietose bus organizuojamos trumpalaikės policinės priemonės, blaivumo patikrinimai ir šiurkščių pažeidimų nustatymas.

Informaciją apie laikinus eismo pokyčius valstybinės reikšmės keliuose, susijusius su Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis, galima rasti interneto svetainėje www.eismoinfo.lt.

Kas svarbu?

● Nuo lapkričio 1 dienos automagistralėse ir greitkeliuose lengvųjų automobilių ir krovininių automobilių (kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė negu 3,5 t), motociklų ir triračių vairuotojai gali važiuoti ne didesniu negu 110 km/h greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesniu negu 90 km/h greičiu, kituose keliuose – ne didesniu negu 70 km/h greičiu.

● Važiuokite tik jums tinkančiu saugiu, o ne leistinu greičiu. Ypač dėmesingi būkite gyvenvietėse, gyvenamosiose zonose (namų kiemuose), prieš pėsčiųjų perėjas, privažiavimuose prie kapinių, išvažiuodami iš šalutinio kelio. Nelenkite neįsitikinę, kad tai daryti saugu, ypač važiuodami transporto priemonių kolonoje.

Geros kloties intensyvaus eismo dienomis.

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas