manoutena logo



NVSC: sergančiųjų gripu, COVID-19 ir kvėpavimo takų infekcijomis daugėja

coronavirus 5174671 1280Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, per savaitę sergančiųjų gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga skaičius padidėjo. Bendras sergamumo rodiklis lapkričio 20–26 d. siekė 1404,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų.  
Kaip skelbia NVSC, mažiausias sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga rodiklis praėjusią savaitę buvo užregistruotas Utenos apskrityje, didžiausias – Vilniaus apskrityje.
 
Taip pat Vilniaus mieste ir rajone, Marijampolėje, Kazlų Rūdoje, Klaipėdos mieste, Kauno ir Jonavos rajonuose buvo pasiektas epideminis sergamumo lygis – peržengta 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų riba.
 
Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyta 17 asmenų: 8 vaikai (0–17 m.), 1 asmuo, priklausantis 18–64 m. amžiaus grupei, ir 8 vyresni nei 65 m. amžiaus asmenys. Intensyvios terapijos skyriuose buvo gydomi 2 asmenys (vyresni nei 65 m.).
 
NVSC specialistai primena, kad sparčiai augant sergamumui, dar nevėlu pasiskiepyti nuo gripo ir COVID-19 ligos vieno vizito pas gydytoją metu. Nuo šių ligų ypač rekomenduojama pasiskiepyti rizikos grupėms priklausantiems asmenims: 65 m. ir vyresniems asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose, sergantiems lėtinėmis ligomis, žmonėms su nusilpusiu imunitetu, taip pat sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams ir nėščiosioms.
 
ELTA (ELTA)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas