manoutena logo



Kordicepsas, jo antioksidacinės ir imunitetą stiprinančios savybės

kordicepsas kainaKordicepsas (Cordyceps Sinensis) - tai grybų genties atstovas, kuri tradicinėje kinų medicinoje dėl įvairių sveikatai naudingų savybių vartojama jau daugelį amžių. Šis unikalus grybas pasižymi antioksidacinėmis ir imuninę sistemą stiprinančiomis savybėmis, todėl yra populiarus papildas tiems, kurie nori palaikyti bendrą sveikatą ir gerą savijautą.

Antioksidacinės savybės

Kordicepsas pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, kurios padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Laisvieji radikalai yra nestabilios molekulės, kurios gali pažeisti organizmo ląsteles ir audinius, sukelti lėtinį uždegimą ir įvairias sveikatos problemas.

Kordicepsas turi daug antioksidantų, įskaitant polisacharidus, flavonoidus ir fenolinius junginius, kurie padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus ir užkirsti kelią organizmo ląstelių pažeidimams. Kai kurie tyrimai rodo, kad jis gali padidinti paties organizmo antioksidacinių fermentų aktyvumą, taip padėdamas dar labiau apsisaugoti nuo oksidacinio streso.

Imuninę sistemą stiprinančios savybės

Be antioksidacinių savybių, kordicepsas pasižymi ir imuninę sistemą stiprinančiomis savybėmis. Šiame unikaliame grybe yra daug bioaktyvių junginių, kurie padeda moduliuoti imuninę sistemą, padeda palaikyti bendrą jos funkciją ir atsaką į infekcijas bei kitus iššūkius.

Vienas iš pagrindinių kordicepsų biologiškai aktyvių junginių yra beta gliukanas - polisacharidas, kuris, kaip įrodyta, stimuliuoja imuninę sistemą ir stiprina jos gebėjimą kovoti su infekcijomis. Beta gliukanas veikia prisijungdamas prie imuninių ląstelių, vadinamų makrofagais, kurie suaktyvina kitas imunines ląsteles ir padeda sukurti veiksmingą imuninį atsaką.

Be beta gliukano, šis grybas turi ir kitų biologiškai aktyvių junginių, įskaitant kordicepiną, adenoziną ir ergosterolį, kurie pasižymi imunomoduliuojančiu poveikiu. Šie junginiai veikia kartu, palaikydami organizmo imuninę sistemą, padėdami jai išlikti stipriai.

Kitos potencialios naudos sveikatai

Be antioksidacinių ir imuninę sistemą stiprinančių savybių, teigiama, kad kordicepsas pasižymi ir kitomis sveikatai naudingomis savybėmis. Pavyzdžiui, tyrimai parodė, kad kordicepsas gali padėti pagerinti fizinio krūvio rezultatus ir sumažinti nuovargį, todėl jis yra populiarus papildas tarp sportininkų ir fitneso entuziastų.

Taip pat teigiama, kad kordicepsas pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kurios gali padėti sumažinti lėtinį uždegimą organizme ir apsaugoti nuo įvairių sveikatos problemų, įskaitant širdies ligas.

Be šios naudos, teigiama, kad kordicepsas gali būti naudingas ir daugeliui kitų sveikatai naudingų medžiagų, įskaitant:

  • gerina kvėpavimo funkciją ir mažina kvėpavimo takų ligų simptomus
  • gerina lytinę funkciją
  • palaiko kepenų funkcijos ir apsaugo nuo kepenų pažeidimų
  • gerina inkstų funkciją ir mažina inkstų ligų simptomus

Kaip vartoti kordicepsą

Kordicepsą galima vartoti įvairiomis formomis, įskaitant kapsules, miltelius ir arbatas. Jo taip pat galima dėti į maisto produktus ir gėrimus, kad gautumėte papildomų maistinių medžiagų.

Renkantis kordicepso papildą, svarbu ieškoti aukštos kokybės patikimo gamintojo produkto. Mes siūlome ieškoti papildų, kurių sudėtyje yra standartizuotas kordicepsų kiekis - kapsulėse. Taip būsite užtikrinti, kad gausite pastovią biologiškai aktyvių junginių dozę. O ir mūsų siūlomo papildo kordicepsas kaina tikrai patraukli ir, pirkėjų nuomone, atitinkama gaunamai vertei.

Taip pat svarbu laikytis produkto etiketėje nurodytų rekomenduojamų dozių ir prieš pradedant vartoti bet kokius naujus maisto papildus, ypač jei turite sveikatos sutrikimų arba vartojate vaistus, pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu.

 

Apibendrinimas

Kordicepsas yra unikalus grybas, turintis daug potencialios naudos sveikatai, įskaitant antioksidacines ir imuninę sistemą stiprinančias savybes. Jo biologiškai aktyvūs junginiai, įskaitant beta gliukaną, kordicepiną, adenoziną ir ergosterolį, kartu palaiko organizmo imuninę sistemą ir apsaugo nuo oksidacinio streso bei lėtinio uždegimo.

Nors kordicepsas paprastai laikomas saugiu, svarbu pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu prieš įtraukiant bet kokius naujus maisto papildus į savo kasdienę mitybą, ypač jei jau turite sveikatos sutrikimų arba vartojate vaistus. Dėl daugybės sveikatai naudingų savybių kordicepsas gali būti vertingas sveikos gyvensenos priedas, palaikantis bendrą sveikatą ir gerą savijautą.

Šaltiniai:

  1. https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/cordyceps
  2. https://www.nccih.nih.gov/health/cordyceps
  3. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1021949813000422
  4. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0141813017317844
  5. https://www.liebertpub.com/doi/full/10.1089/acm.2008.0007

kordicepsas kaina

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas