manoutena logo



Utenos rajono antrokai mokosi plaukti

2023 11 27 plaukimasLankyti plaukimo pamokas Utenos daigiafunkcio centrp baseine šiais metais pradėjo 318 Utenos rajono antrokų. Projekto metu pagal Lietuvos plaukimo federacijos parengtą programą antrų klasių moksleiviai mokosi saugaus elgesio vandenyje ir pagrindinių plaukimo įgūdžių. Vaikai susipažįsta su vandeniu, įsisavina plūduriavimo ir kvėpavimo pratimus, plaukimo judesius gulint ant pilvo ir nugaros. Pamokose taip pat išmokstama teisingai šokti į vandenį bei pagrindinių saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens taisyklių. Plaukimo pamokas rajono antrokams veda trenerės Jurgita Jurkėnienė ir Aurelija Kiršaitė.


Mokymo plaukti programą sudaro 32 pamokos, kurios vyksta fizinio lavinimo užsiėmimų metu. Pirmajame mokymo etape, kuris vyks iki 2024 m. vasario 1 dienos (18 pamokų) finansavimą 200-ams vaikų pagal programą „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“ skyrė Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija (programa bendrai finansuojama Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra), 118-ai vaikų užsiėmimai finansuojami Utenos rajono savivaldybės lėšomis. Antrasis etapas (14 užsiėmimų) taip pat finansuojamas Utenos rajono savivaldybės Sporto programos lėšomis.


Mokymą plaukti organizuoja ir vykdo plaukimo klubas „Linksmasis delfinas“ kartu su Utenos rajono savivaldybe ir Utenos daugiafunkciu sporto centru.

Informaciją parengė: Utenos DCS

2023 11 27 plaukimas

 

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas