manoutena logo



Antrosios Lietuvos beisbolo čempionato pusės pradžia vainikuota dvejomis užtikrintomis Utenos „Titanų“ pergalėmis

foto003Utenos „Titanai“ (12-2) Utenos beisbolo aikštėje 12:2 (3:0; 2:2; 4:0; 0:0; 3:0) ir 10:0 (1:0; 1:0; 1:0; 7:0; 0:0) užtikrintais rezultatais nugalėjo Vilniaus beisbolo akademijos Sm „Sostinės tauras“ (4-10) auklėtinius.
 
„Titanų“ puolimą nuo pačių pradžių paverčia efektyvų E. Nagurkos reidas - užtikrintas, negaudomas pramušimas, pavogta antroji, o po to ir trečioji bazė, belieka tik parvesti ,,namo" ir tai daro E. Jurgelėnas.  Uteniškiams pirmam kėlinyje pavyksta pelnyti tris taškus. Antrame, varžovai rungtynes atsidaro dvejais taškais, o aikštės šeimininkai atsako tuo pačiu. Trečiame kėlinyje, „Titanai“ didina ,,apsukas" ir parneša keturis taškus, išaugindami septynių taškų persvarą. Ketvirtame, abiejų komandų tvarkingos gynybos nei vieniems neleido pelnyti taškų, o penktame, uteniškiai spurtavo, bėgo per bazes ir po D. Tamošiūno smūgio, „namo“ parvestas reikiamas žaidėjų kiekis (ang. walk-off), leido rungtynes užbaigti anksčiau laiko. Utenos „Titanai“ po vasaros atostogų pradeda pergale, rezultatu 12:2.
 
Utenos „Titanai“ (R:12; H:10; E:3)
Metikai: Dalius Neliupšis ir Justas Sadaunikas.
Taškus pelnę žaidėjai:
4 E. Nagurka, 3 E. Jurgelėnas, 2 M. Valunta, po 1 - E. Žičkus, G. Janulevičius ir N. Tamošiūnas.
 
Vilniaus beisbolo akademijos Sm „Sostinės tauras“ (R:2; H:2; E:2)
Metikai: Jonas Sebeika ir Deividas Zagorskis.
Žaidėjai pelnę taškus:
Po 1 S. Petrauskas ir D. Zagorskis.
 
Antrųjų rungtynių pradžia pasižymėjo su abiejų komandų tvirta gynyba, tačiau uteniškiai vis ,,prasprukdavo" ir pelnydavo tris kėlinius po vieną tašką, be atsakymo. Ketvirtame kėlinyje įvyko žaidimo ,,lūžis" ir uteniškiai išnaudodami visus duodamus vilniečių šansus, aršiai didino tarp komandų iki dviženklio skirtumo. Penktame kėlinyje, po E. Nagurkos užtikrintų metimų nuo kalnelio, ,,Titanai" tik apsigynė nuo priešininkų puolimo ir baigė rungtynes, rezultatu 10:0, po penkių kėlinių, nokautu. 
 
Utenos ,,Titanai" (R:10; H:6; E:2)
Metikai: Nerijus Tamošiūnas ir Eivinas Nagurka.
Taškus pelnę žaidėjai:
Po 2 - E. Nagurka, E. Jurgelėnas ir D. Tamošiūnas, o po 1 E. Žičkus, J. Sadaunikas, M. Valunta ir R. Katinas
 
Vilniaus beisbolo akademijos Sm ,,Sostinės tauras" (R:0; H:3; E:5)
Metikai: Deimantas Butkus ir Arnas Lincevičius
 
Po dviejų pergalių Utenos „Titanai" sugrįžta į turnyrinės lentelės pirmąją poziciją nuleisdami į antrąją Lietuvos čempionus, sostinės Bk ,,Vilnius" komandą. Jau kitą sekmadienį uteniškiai, Utenoje susitinka su Kauno ,,Lituanicos" vyrais.
 
Utenos „Titanai“ informacija
Nuotraukų autorius: Vytautas Abečiūnas
foto003
foto014
foto027
foto030
foto045

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas