manoutena logo



Beisbolo turnyras Vengrijoje

IMG 3769Birželio 21-25 dienomis Utenos „Titanai“ keliasi garsinti Utenos miesto vardą į Vengrijos sostinę, Budapeštą, kuriame vyks Federacijos taurės kvalifikacinis turnyras. „Titanai“ teisę dalyvauti šiame turnyre iškovojo tapdami Lietuvos vicečempionais, kadangi tik dvi šalies stipriausios komandos įgyja kelialapį į turnyrą. Tuo tarpu, Lietuvos čempionai, sostinės BK „Vilnius“ turnyre dalyvaus Švedijoje, Sundyberg mieste.


Šiemet turnyre dalyvaus septynios komandos ir tik viena patenka į Federacijos taurės turnyrą. Uteniškiai, grupės rungtynėse jau birželio 21 dieną susitiks su komandomis - Kroatijos vicečempionai „BK Zagreb", birželio 22 dieną, Bulgarijos čempionai Sofia „Blues" ir birželio 23 dieną Suomijos vicečempionai Tampere „Tigers".


Šis kvalifikacinis turnyras Utenos komandai bus trečiasis. Tarptautinėse rungtynėse „Titanai“ pirmą kartą pasirodė 2019 metais Bulgarijoje, tuomet užėmė penktąją vietą, antras kartas 2021 metais vyko Ukrainoje, uteniškiai žaidė finale, tačiau liko antri.


Utenos „Titanų“ trenerio teigimu, komanda vyksta rimtai kovoti dėl kuo aukštesnės vietos. „Prieš du metus, Ukrainoje, žaidėme finale ir pralošėme Ispanijai, tai šiemet taip pat norisi pakliūti kažkur panašiai, bet laukia labai stiprūs varžovai, todėl matysim kaip seksis", - sakė treneris. Treneris savo komanda tiki ir linki jai, maksimalios koncentracijos. „Kai artėja svarbiausios kovos, reikia visų koncentracijos ir tikiu vyrais, kad galime ir šiais metais nustebinti“, - sakė treneris.

Trenerio interviu video: 


Nuotraukų autorius: Ernestas Melnikas

IMG 3769

IMG 4745

IMG 5130

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas