manoutena logo



Ieškome menininkų, sukursiančių šiuolaikinių meno erdvių fasado sienų dizainą!

2024 03 21 dizainasUtenos rajono savivaldybės administracija skelbia  piešinių ant pastato, esančio J. Basanavičiaus g. 32, Utenoje (buvusi Utenos Rapolo Šaltenio progimnazija), fasadų, projekto konkursą.


Buvusios Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos patalpos jau netrukus atgis naujoms veikloms. Šiose erdvėse įsikurs ekspozicijų – parodų ir renginių salė, kūrybinės dirbtuvės, meno instaliacijų vietos. Veiklas galės vykdyti įvairių sričių menininkai: grafikos ir tekstilės dizaineriai, tapytojai, kūrėjai, stiklo bei keramikos apdirbėjai, fotografai, kino – muzikos – garso kūrėjai, atlikėjai ir kt.
Piešiniams keliami reikalavimai:
- Atspindėti būsimą pastato paskirtį (šiuolaikinio meno erdvės);
 - Pozityvumas;
- Unikalumas;
- Dermė su pastato architektūra ir aplinka, vietos kultūros ir istoriniu kontekstu, miesto komunikacija;
- Nekenkti Utenos rajono reputacijai ir įvaizdžiui;
- Piešinys turi užimti ne mažiau kaip 60 proc. pastato fasadų (pietinio, rytinio ir vakarinio).

Teikiant projektinį pasiūlymą būtina atsižvelgti į tai, kad, darbų sąmatinė vertė neturi viršyti 30 000 Eur su PVM (įskaitant visas reikalingas medžiagas ir darbus (pagrindo paruošimas, darbams naudojamų mechanizmų nuoma ir pan.).
Vertinimo kriterijai: meniškumas; dermė su pastato architektūra ir aplinka, vietos kultūros ir istoriniu kontekstu; įgyvendinamumas; originalumas; sąmatos pagrįstumas.
Konkurso I, II ir III vietas užėmusių projekto pasiūlymų autoriams bus skiriamos piniginės premijos: I vietai skiriama 1500 Eur, II vietai – 1000 Eur, III vietai – 500 Eur.
Projektinius pasiūlymus ir dokumentus pateikti iki 2024-04-16 8.15 val.
Dėl informacijos kreiptis į Utenos rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyr. specialistę Jūratę Paragytę, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. +370 389 63990. Dėl projekto viešinimo ir koordinavimo kreiptis Utenos rajono savivaldybės mero patarėją Gerdą Rušienę, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. +370 623 46578.

Nuoroda į skelbimą →   
Nuoroda į konkurso sąlygas →

Informaciją parengė: Utenos rajono savivaldybės administracija

2024 03 21 dizainas

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas