manoutena logo



Utenos daugiafunkcis sporto centras – draugiškas negaliai

gile negaliaUtenos daugiafunkcį sporto centrą papuošė gilės ženklas. Šiuo specialiu simboliu visoje Lietuvoje žymimi sporto infrastruktūros objektai, kuriuose aplinka yra draugiška žmonėms su negalia. Visus šiuos objektus jungia virtualus žemėlapis, pasiekiamas mobilioje programėlėje „Parateam“.


Lietuvos paralimpinės komandos simbolį – gilę – uteniškiams dovanojo Lietuvos paralimpinio komiteto generalinė sekretorė Asta Narmontė. Pasak A. Narmontės, Lietuvos paralimpinio komiteto projektas „Mes draugiški negaliai“ siekia didinti mūsų šalies žmonių su negalia fizinį aktyvumą.


„Labai džiaugiuosi, kad Utenos krašto žmonėms su negalia sportas yra pasiekiamas, kad miestas turi tokį centrą, kuriame aplinka yra draugiška negaliai. Fizinis aktyvumas – ne privilegija, o būtinybė kiekvienam. Žmonėms su negalia fizinis aktyvumas – ne tik sveikatingumo klausimas, bet ir integracijos galimybė. Utena džiugina puikia sporto infrastruktūra, miestas stengiasi būti sportiškas, įtraukus. Labai svarbu, kad tokių pavyzdžių Lietuvoje turėtume kuo daugiau“, – įspūdžiais dalijosi A. Narmontė.

Daugiau nei du šimtus negaliai draugiškų sporto objektų visoje mūsų šalyje jungia virtualus žemėlapis programėlėje „Parateam“, todėl žmonės su negalia visoje šalyje gali lengvai rasti arenas, sales, maniežus, aikštynus ir kitus sporto infrastruktūros objektus.


„Kviečiu atsisiųsti ir naudotis programėle, kurioje galima rasti per du šimtus negaliai draugiškų objektų visoje šalyje. Be to, programėlėje galima skaityti svarbiausias Lietuvos ir pasaulio paralimpinio sporto naujienas, tikrai įkvepiančias paralimpiečių istorijas“, – sakė A. Narmontė.


Mobiliąją programėlę „Parateam“ Google Android vartotojai gali atsisiųsti čia, o Apple iOS vartotojai čia.

Informaciją parengė: Lietuvos paralimpinis komitetas

dsc1

dsc3

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas