manoutena logo



Utenoje atvers duris šiuolaikinio meno, kultūros ir muzikos erdvės!

artas 1Buvusios Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos patalpos atgis naujoms veikloms. Kviečiame visus Utenos krašto menininkus, kūrėjus, muzikantus registruotis iki 2024 m. sausio 31 d.: https://shorturl.at/cefkF


Šiose erdvėse įsikurs ekspozicijų – parodų ir renginių salė, kūrybinės dirbtuvės, meno instaliacijų vietos. Veiklas galės vykdyti įvairių sričių menininkai: grafikos ir tekstilės dizaineriai, tapytojai, kūrėjai, stiklo bei keramikos apdirbėjai, fotografai, kino – muzikos – garso kūrėjai, atlikėjai ir kt.
Šio projekto iniciatoriai ir vykdytojai Utenos rajono savivaldybė siekia, kad erdvės lankytojai susipažintų ir įsitrauktų į kūrybinius procesus, galėtų įgyti kūrinių, dirbinių, lankytis vykstančiuose koncertuose, renginiuose, dirbtuvėse, parodose bei filmų peržiūrose ir išbandyti patys įvairias edukacijas.

Svarbu:
• salėje reguliariai bus organizuojami renginiai ir galerijos;
• kūrėjų erdvės, veiklos ir darbai bus atviros visuomenei;
• vyks kūrybiniai – edukaciniai užsiėmimai vaikams, paaugliams ir suaugusiems;
• patalpos suteikiamos nemokamai pagal panaudos sutartį, tad susimokėti reikia tik už komunalines paslaugas (1 erdvei – komunaliniai mokesčiai ~74 kv.m. patalpai būtų ~100 eur/mėn., priklausomai nuo sezono);
• kūrėjų bendruomenė sudarys skėtinę organizaciją, kuri kuruos veiklas, kartu teiks paraiškas projektams.
Įveiklinus erdves bus skelbiamas konkursas dėl 1 a. patalpų kavinės įkūrimo. Taip pat informuojame, kad bus skelbiamas idėjų konkursas dėl pastato sienų piešinio – gatvės meno idėjos. Informacija bus skelbiama jau greitai.

Turite klausimų dėl šios iniciatyvos kreiptis: Gerda Rušienė, mero patarėja, +370 623 46578, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Informaciją parengė: mero patarėja Gerda Rušienė

artas 1

P1065148

P1065151

P1065154

P1065156

P1065192

 

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas