manoutena logo



Nacionalinio aplinkosaugos egzamino apdovanojimai

2023 11 27 aplinkos2024 m. lapkričio 24 d. vyko galutinis projekto „Nacionalinis aplinkosaugos egzaminas“ renginys - laureatų apdovanojimo ceremonija. Nacionaliniame aplinkosaugos egzamine 2023 m. dalyvavo 14883 dalyviai iš 125 skirtingų miestų ir miestelių iš visų 60 savivaldybių. Utenos rajono savivaldybė, pagal dalyvavusiųjų skaičių, užėmė 7 vietą, egzaminu susidomėjo ir jame dalyvavo 370 dalyvių iš Utenos rajono.


Utenos rajono gyventojai buvo apdovanoti prizais, kurie įsigyti iš Utenos rajono savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos 2023 metų lėšų finansuojant VšĮ ,,Žaliosios politikos institutas“ gamtosauginės veiklos projektą ,,Nacionalinis aplinkosaugos egzaminas“. Apdovanojimai įsteigti penkiose kategorijose, t.y. :

- 7-9 kl. mokinių;

- 10-12 kl. mokinių;

- Plačiosios visuomenės klausimų;

- Ekspertų;

-Aktyviausiai egzamine dalyvavusi Utenos rajono mokykla.

Pirmųjų keturių kategorijų atstovai gavo po planšetinį kompiuterį, o Utenos Aukštakalnio progimnazija turėjo galimybę patys išsirinkti sau dovaną ir jų pasirinkimas buvo debesų ir vandens projektorius bei akvariumas su medūzomis.

Ceremonijoje dalyvavo ir prizus Utenos rajono gyventojams įteikė Utenos rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Rasa Kaziliūnienė.

Informaciją parengė: Aplinkos apsaugos skyrius

2023 11 27 aplinkos

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas