manoutena logo



Utenos ligoninėje lankėsi Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikų medikai

2023 10 16 santarosSpalio 13 d. VšĮ Utenos ligoninėje lankėsi Vilniaus universitetinės ligoninės (VUL) Santaros klinikų komanda. Į Utenos ligoninę atvyko direktoriaus medicinai pavaduotoja stacionariniam darbui Donata Ringaitienė, Kardiologijos ir angiologijos centro vadovas prof. Giedrius Davidavičius, Neurologijos centro gydytojas neurologas Rytis Masiliūnas, Skubios medicinos centro vadovas doc. Andrius Klimašauskas, Anesteziologijos, intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centro vadovas prof. Tomas Jovaiša, reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus vedėjas, gydytojas anesteziologas-reanimatologas Giedrius Navickas, reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja-koordinatorė Violeta Gaidamavičiūtė.


Su svečiais iš Vilniaus susitiko Utenos ligoninės direktorius Tomas Saladis, ligoninės gydytojų komanda, taip pat Utenos rajono savivaldybės atstovai: meras Marijus Kaukėnas, vicemerė Daiva Pečionė bei savivaldybės gydytoja Eligija Židonienė.


VUL Santaros klinikų medikų vizito tikslas – susipažinti su Utenos ligoninės darbu, atnaujinti ir užtikrinti bendradarbiavimą funkciniuose klasteriuose gydant širdies ir kraujagyslių ligas, ypač miokardo infarkto atvejais, neurologijos (insulto gydymo) srityse, teikiant telemedicinos paslaugas, organų transplantacijos klausimais.


Vizito metu su naujai išrinktu direktoriumi Tomu Saladžiu buvo aptarti visam regionui svarbūs bendradarbiavimo klausimai. Abiejų įstaigų bendras tikslas – užtikrinti sklandų regiono bendradarbiavimą, kad Utenos miesto ir rajono gyventojam būtų užtikrintos kokybiškos ir savalaikės paslaugos. Bendradarbiavimo sričių yra daug ir visos labai reikšmingos: pagalba kritinės būklės pacientams, sergantiems širdies ir kraujagyslių, neurologinėmis ligomis (ypač miokardo infarkto, galvos smegenų insulto), pasitelkiant funkcinius klasterius, telemedicinos paslaugas, konsultuojant pacientus bei juos transportuojant. Taip pat diskutuota organų transplantacijų koordinavimo klausimais.

2023 10 16 santaros

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas