manoutena logo



Susitikime su streikuojančiais mokytojais – apie problemas, kurias būtina spręsti

IMG 6794Šiandien, spalio 2 d., įvyko Utenos rajono savivaldybės vadovų – mero Marijaus Kaukėno, vicemerės Daivos Pečionė, administracijos direktoriaus Pauliaus Čyvo, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Rumualdo Kraulišo – susitikimas su Utenos rajono švietimo įstaigų profesinių sąjungų atstovais. Į susitikimą taip pat atvyko Seimo narys Edmundas Pupinis, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas, Utenos rajono savivaldybės tarybos narys Eimantas Puodžiukas.

Susitikimo tema – viena svarbiausių šiandienos aktualijų – mokytojų streikas. Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas A. Navickas į Uteną užsuko, su grupe mokytojų keliaudamas pėsčiomis iš Zarasų į Vilnių prisijungti prie streikuojančių mokytojų, susirinkusių prie LR Vyriausybės rūmų.

Bene daugiausia klausimų susitikime sulaukė E. Pupinis LR Seimo Švietimo ir mokslo komiteto narys. Mokytojai klausė apie galimybes sparčiau didinti mokytojų atlyginimus, domėjosi, kodėl lėšos, skiriamos visai Lietuvos švietimo sistemai, nepasiekia mokyklų, išsakė savo nuomonę dėl įvairių švietimo agentūrų, organizacijų, įstaigų pertekliaus, kalbėjo apie poreikį mažinti mokinių skaičių klasėse bei mokytojų darbo krūvį ir kt.
Po susitikimo dalis Utenos mokytojų prisijungė prie iš Zarasų keliaujančių mokytojų ir A. Navicko bei pasiryžo žygiuoti iki Vilniaus.
Utenos rajono savivaldybė atidžiai stebi susiklosčiusią švietimo sistemos situaciją ir siekia išspręsti streiko metu mokytojų iškeltas problemas. Dar prieš streiką savivaldybės vadovai savo iniciatyva ne kartą buvo susitikę su Utenos rajono švietimo įstaigų profsąjungų nariais, išklausė jų pageidavimus ir pasiūlymus. Jau paskutiniajame Utenos rajono savivaldybės tarybos posėdyje, vykusiame rugsėjo 28 d., buvo priimtas sprendimas švietimo pagalbai papildomai skirti 12 etatų. Taip pat priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo mokytojų pareigybių skaičius padidintas 5 etatais.
„Būtina kur kas daugiau valstybės dėmesio švietimo problemoms spręsti, nes pačios savivaldybės tokių pinigų neturi ir nesusitvarkys, – kalbėjo M. Kaukėnas. – Linkiu profsąjungų atstovams išsiderėti geresnes sąlygas mokytojams, o mes - savivalda – stengsimės taip pat nelikti nuošalyje. Taip pat tikiuosi, kad greitu metu bus pasiektas sutarimas ir įprastas ugdymo procesas grįš į mūsų mokyklas“.
Utenos rajono savivaldybė ir toliau dės nemažai pastangų, padėdama Utenos rajono švietimo bendruomenei įveikti iššūkius.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

IMG 6794

IMG 6799

IMG 6813

IMG 6838

IMG 6848

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas