manoutena logo



Pasitarimuose – apie COVID-19 ligos valdymą, skiepijimą ir mokinių testavimą

2022 02 04 Covid19Vasario pradžioje Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas surengė pasitarimą dėl COVID-19 situacijos Utenos rajone bei Utenos rajono švietimo įstaigose. Pasitarime dalyvavo Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, savivaldybės gydytoja Eligija Židonienė, Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Inga Šakalienė.


COVID-19 ligos, skiepijimo, testavimo situaciją rajone pristatė savivaldybės gydytoja Eligija Židonienė. Vasario 2 dieną Utenos rajone buvo patvirtinti 159 nauji koronaviruso atvejai. Tarp visų 60-ies savivaldybių Utenos rajono savivaldybė yra viduryje. 18 m. ir vyresnių Utenos rajono gyventojų COVID-19 vakcina paskiepyta 84,5 proc. Iš viso COVID-19 vakcina paskiepyta 74,7 proc. gyventojų. Deja, paskutiniu metu skiepijasi vis mažiau gyventojų: vasario 3 d. buvo paskiepyti tik 34 gyventojai.

„Užtat labai padidėjo besitestuojančiųjų apimtys. Utenos mobilusis koronaviruso patikros punktas – ne išimtis. Jame šiuo metu kasdien atliekama per 160 PGR testų, – sakė gydytoja.– Mobilusis punktas pradėjo dirbti ir šeštadieniais bei sekmadieniais. Susiklosčius situacijai, kai laboratorijos nespėja atlikti tyrimų, mobiliuose punktuose bus testuojama ir greitaisiais testais, kurių rezultatai bus įvedami į e-sveikatą. Nuo vasario 3 d. greitieji testai bus atliekami ir Utenos mobiliajame punkte. Primenu, kad Utenoje atidarytas antras testavimo punktas. Tai „Antėja laboratorija“, esanti Utenio a. 15. Laboratorijoje nemokamai atliekama po 80 testų per dieną“.
COVID-19 situaciją švietimo įstaigose pristatė Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas. Pasak vedėjo, sergančių mokinių skaičius mokyklose auga. Tai neramina. Dar labiau neraminantis signalas ؘ– daugėja sergančių pedagogų, nors Utenos rajone pasiskiepijusių mokytojų yra 96 proc. Sergančių pedagogų skaičius šiuo metu yra apie 10 proc. „Vienas svarbesnių COVID-19 situacijos valdymo veiksnių – mokinių testavimas. Kadangi jis nėra privalomas, iš 3561 Utenos rajono mokinių testuotis sutinka 2467, – sakė R. Kraulišas. – Testuojama yra du kartus per savaitę: trečiadieniais, o penktadieniais testai duodami į namus, kad mokiniai pirmadienį į pamokas ateitų jau pasitikrinę. Greitaisiais testais mokyklose gali testuotis ir mokytojai“. Vedėjas informavo, kad sergančių mokinių sausio 31 d. duomenimis Utenos rajono mokyklose buvo 331.
Nors užsikrėtimų skaičius koronavirusu Utenos rajono mokyklose auga, sugrįžti į nuotolinį mokymą kol kas neplanuojama. Taip pat Vyriausybės sprendimu vasario mėnesio mokinių atostogos nebus pratęstos, jos prasidės vasario 12 d. ir tęsis savaitę.
Vasario 4 d. buvo surengtas nuotolinis pasitarimas su visų ugdymo įstaigų vadovais. Jame dalyvavo Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas. Pasitarime visų ugdymo įstaigų vadovai pristatė COVID-19 situacijas savo vadovaujamose mokyklose, kalbėjo apie testavimą, sergamumo rodiklius. Geriausia situacija yra ikimokyklinėse įstaigose - jose serga mažiausiai. Kiek daugiau sergančiųjų yra gimnazijose ir progimnazijose. Sunkesnė padėtis Aukštakalnio, Krašuonos progimnazijose bei Užpalių gimnazijoje.

Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2022 02 04 Covid19

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas