manoutena logo



Vidutinė metinė infliacija Lietuvoje rugpjūtį – 14,9 proc.

moneyPagal su kitomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis narėmis metodologiškai suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) 2023 m. rugpjūtį apskaičiuota vidutinė metinė infliacija sudarė 14,9 proc., praneša Valstybės duomenų agentūra.

 

Tuo metu pagal vartotojų kainų indeksą (VKI) apskaičiuota vidutinė metinė infliacija – 16 proc., metinė (2023 m. rugpjūtį, palyginti su 2022 m. rugpjūtį) infliacija sudarė 6,4 proc., o pagal VKI apskaičiuotoji – 6,2 proc.
 
Metinei infliacijai, apskaičiuotai pagal SVKI, daugiausia įtakos turėjo mėsos ir jos produktų, automobilių, duonos ir grūdų produktų, farmacijos gaminių, daržovių, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių, gaminių ir medžiagų būsto priežiūrai ir remontui, cukraus, uogienės, medaus, šokolado ir saldumynų kainų padidėjimas bei degalų ir tepalų, elektros energijos kainų sumažėjimas.
 
Vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis 2023 m. rugpjūtį, palyginti su liepa sudarė –0,1 proc. Pagal VKI apskaičiuotas vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis sudarė –0,2 proc
 
ELTA (ELTA)

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

money

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas