manoutena logo



Utenos policijoje šviesą skleidžianti dailininko Gintaro Gesevičiaus tapybos darbų ekspozicija

1640 9532f71a6351cf919aa41ad4ac084b8fBirželio 21 d. Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate vyko tapytojo, grafiko Gintaro Gesevičiaus tapybos darbų ekspozicijos pristatymas.
Dailininkas Gintaras Gesevičius, gimė Kaune. Baigė Kauno dailės mokyklą, studijavo Vilniaus dailės institute ir įgijo grafiko specialybę. Šiuo metu tapytojas gyvena ir kuria Kirdeikiuose, Utenos rajone.


Nuo 1976 m. aktyviai dalyvauja profesionalios dailės, grafikos, plakatų ir tapybos parodose, jo tapyba plačiai pripažinta Lietuvoje ir užsienio šalyse. Nuolat dalyvauja tapytojų pleneruose ir pats juos organizuoja. 1980 m. tapo Lietuvos dalininkų sąjungos nariu. 2005 m. Gintarui Gesevičiui suteiktas meno kūrėjo statusas, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija.

Šio autoriaus kūryba vertinama įvairiai, tačiau nepalieka abejingo – darbai skleidžiantys šviesą, įtraukia į savitus pasaulio pajautimo, suvokimo ir kūrybos tolius.
Kūrėjas gyvenimo prasmės sentenciją atrado Čiurlionio laiškuose Sofijai: „Privalau surasti savyje šviesos, kad tai išvydę kiti, stovintys tamsoje, surastų ją savyje ir eitų Dievo nurodytu keliu“. Šia sentencija tapytojas ir vadovaujasi gyvendamas ir kurdamas. Dalindamasis savo kūryba – dalinasi šviesa, kad galėtų perteikti šviesą, kitam, galbūt dar klaidžiojančiam tamsoje….
Susitikimo metu Gintas Gesevičius kalbėjo: „Dievo suteikta malonė – gebėjimas kurti ir iš kur tai ateina, aš nežinau ir nenoriu žinoti. Kiekvienas pasaulyje esame unikalūs ir nepakartojami, net ir dvynukų – akių rainelės, pirštų antspaudai skiriasi. Kiek žmonių, tiek skirtingų supratimų ir matymų žvelgiant į tą patį. Eidami per gyvenimą, turime gyventi šia diena ir pasitikėti likimu arba Dievu, daugiau jaustis dėkingais ir mažiau skolingais, o su savo ego mes turime nuolat kovoti, kad nesusireikšmintumėme...“.

Dėkojame tapytojui Gintarui Gesevičiui už ekspozicijai patikėtus kūrinius, už skirtą laiką ir visiems buvusiems kartu.

                                       

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas