manoutena logo



Ką veikti savaitgalį?

savaitgalisPo sunkios ir įtemptos darbo savaitės daugelis svajoja apie kokybišką savaitgalio poilsį. Norisi, kad jis ne tik padėtų pamiršti kasdienius rūpesčius, bet ir praturtintų naujomis patirtimis ir būtų visapusiškai turiningas. Jei patys pritrūkote minčių, ką įdomaus galima nuveikti savaitgalį, siūlome susipažinti su keliomis lengvai pritaikomomis idėjomis.

Degustuokite naujus patiekalus

Mėgstantiems gaminti savaitgalis gali tapti puikia proga atsiraitoti rankoves ir išbandyti receptus, kuriems kasdienybėje pritrūksta laiko. Jei į gamybos procesą įtrauksite kitus šeimos narius, o į gardžią degustaciją pasikviesite artimuosius ar bičiulius, tai galės tapti smagia savaitgalio tradicija. Receptų įvairovės tikrai nepritrūks – svarbiausia, kad Jums patiems nepritrūktų noro eksperimentuoti virtuvėje.

Leiskitės į kelionę automobiliu

Savaitgalio pilnai pakaks aplankyti kitame Lietuvos krašte esantį, o galbūt – net ir kaimyninių valstybių miestą. Be to, į tokią išvyką galima leistis bet kuriuo metų laiku. Jei geriau panagrinėsite žemėlapį, netruksite pastebėti, jog aplink mus yra daugybė gražių, tačiau dar neaplankytų vietovių su unikaliomis istorijomis – nepraleiskite progos su jomis susipažinti.

Suorganizuokite draugų susibūrimą

Savaitgalį galima paskirti ir susitikimui su draugais – ne paslaptis, jog gyvenant įtemptu ritmu, jiems dažniausiai pritrūkstame laiko. Jei suorganizuosite vakarėlį, šią klaidą bus galima lengvai ištaisyti – be to, iš karto galėsite susitikti su visais seniai matytais bičiuliais. Iš anksto reikėtų pagalvoti ir apie būsimas veiklas – tokiems susibūrimams kone geriausiai tinka stalo žaidimai, tačiau priklausomai nuo Jūsų pomėgių, galima išbandyti ir aktyvesnes veiklas.

Išbandykite žvejybą

Laisvą laiką galite išnaudoti ir naujoms, įtraukiančioms veikloms. Pavyzdžiui, verta pagalvoti apie žvejybą, kuri kai kuriems žvejams tampa savotiška meditacijos forma. Net ir tuomet, jei pirmieji bandymai nebus labai žuvingi, daugiau laiko praleisite gamtoje ir atitrūksite nuo kasdienybės. Norint pasiekti kuo geresnių rezultatų, bus reikalingi kokybiški žvejybos reikmenys – pirkti juos galima Pigu.lt el. parduotuvėje.

Stovyklaukite

Stovyklavimas neabejotinai yra vienas geriausių būdų pabėgti nuo kasdienių rūpesčių – kelios dienos laukinėje gamtoje leis atsiriboti nuo darbų ir kitų ramybės neduodančių minčių. Siekiant, kad tokios patirtys būtų kuo malonesnės, reikės apsirūpinti pagrindiniais turistiniais reikmenimis – ypač daug dėmesio reikėtų skirti palapinei ir miegmaišiui, kadangi nuo šių gaminių priklausys Jūsų poilsio kokybė.

Prisiminkite seniai skaitytą knygą

Savaitgalis neprivalo būti aktyvus – jeigu visą savaitę daug judate ar tiesiog esate pavargę nuo veiksmo ir žmonių, šį laisvą laiką galite paskirti laikui su savimi. Kokybiškas poilsis neretai siejamas su gera knyga, kuri padės atitrūkti nuo kasdienybės ir tuo pačiu praturtins naujomis mintimis ar netikėtomis autorių įžvalgomis. Naudos priklausys nuo to, kokį žanrą pasirinksite, tačiau bet kuriuo atveju galite tikėtis atpalaiduojančio poilsio.

Tyrinėkite apylinkes

Nors prieš tai minėjome, kad daugybė atradimų mūsų laukia kaimyniniuose miestuose ar šalyse, tačiau iš tiesų įdomių kampelių galime surasti ir visai šalia savo gyvenamosios vietos. Juos ištyrinėti galima žygiuojant ar, pavyzdžiui, važinėjant dviračiu – šios transporto priemonės pravers ir tuomet, jeigu nuspręsite pasportuoti ir įveikti ilgesnius maršrutus. Platų jų pasirinkimą atrasite paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/dviraciai.

Pradėkite filmų maratoną

Toks užsiėmimas puikiai tiks šaltaisiais sezonais, kuomet dėl prastų orų nesinori kelti kojos iš namų. Pasirūpinkite, kad tokia veikla prilygtų kino teatro patirtims: tam Jums prireiks spragėsių, gaivių gėrimų ir, žinoma, įtraukiančių filmų ar serialų.

Nepriklausomai nuo to, kokio pobūdžio laisvalaikiui teikiate pirmenybę, tarp šių idėjų turėtumėte surasti bent kelias, kurias norėsis pritaikyti savo savaitgaliui. Panašių veiklų galima sugalvoti ir daugiau – svarbiausia, kad Jūs patys mėgautumėtės jomis užsiimdami.

savaitgalis

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas