manoutena logo



Utenos apskrities policijos delegacija lankėsi Estijoje ir dalyvavo Estijos policijos jubiliejuje

1777 ac34db2dcce6ec1ea7c82fa82a4c6b16Jubiliejiniame šventiniame minėjime Estijos policijos ir sienos apsaugos tarnybos Rytų prefektūros prefektas Tarvas Krupas (Tarvo Kruup) įteikė apdovanojimą Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Utenos aps. VPK) viršininkui Vytautui Vaiškūnui už puikų Estijos policijos Idos prefektūros ir Utenos aps. VPK bendradarbiavimą bei sudarytas galimybes policijos pareigūnams keistis patirtimi ir praktika.


 2023 m. spalio 31 – lapkričio 3 d. Utenos aps. VPK delegacija: viršininkas Vytautas Vaiškūnas, viršininko pavaduotojas Vaidotas Žilys, Komunikacijos poskyrio vedėja Asta Šuminienė ir Utenos aps. VPK Ignalinos rajono policijos komisariato viršininkas Donatas Šemeklis dalyvavo Estijos policijos ir sienos apsaugos tarnybos Rytų prefektūros valdybos jubiliejiniame susirinkime ir šventiniame minėjime, skirtame 105-osioms Estijos policijos metinėms paminėti.


 Vizito metu delegacija lankėsi Estijos gynybos lygoje, savanoriškoje krašto apsaugos organizacijoje „VIRU MALEV“. Esant aukštam pavojingumo lygiui šalyje, ši organizacija padeda karinėms tarnyboms ir tik vykdydama valdžios nurodymus gali panaudoti karinę jėgą. Kartu su policija ir kariškiais ši organizacija vykdo didelio masto mokymus, kaip apsaugoti kelius, reikšmingus objektus ir valdyti neteisėtų migrantų srautus esant nepaprastajai padėčiai.


 Lankydamasi Estijos gynybos pajėgų 1-ojoje pėstininkų brigadoje, Lietuvos policijos delegacija stebėjosi Estijos kariškių, karo policijos ir rezerve esančių karių pasirengimu, aprūpinimu, kompetencijomis ir atsakingu situacijos vertinimu. Brigada pasirengusi bet kada ginti savo šalį, esant būtinumui, padėti ir NATO šalims.


Utenos aps. VPK delegacija viešėjo naujai įkurtoje Estijos saugumo ir mokslų akademijoje, Narvos studijų centre, kur rengiami ir apgyvendinami būsimi policijos pareigūnai. Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas pastebėjo, kad tai puikus pavyzdys, kaip bendradarbiaujant su vietos valdžia, verslu ir kitomis organizacijomis galima sukurti visiškai kitokį, nestandartinį mokymo, poilsio ir motyvuotų bei profesionalių pareigūnų rengimo centrą.


 Delegacija lankėsi ir dvejose policijos įstaigose – Jehvio Rytų prefektūros būstinėje ir Silamejės policijos pastate, kur sukurtos naujos, ergonomiškos, draugiškos gamtai ir žmogui, primenant policijos vertybes, darbo vietos pareigūnams. Policijos pastatuose inovatyviai ir patogiai įrengtos poilsio zonos: virtuvėlės, sporto salės, saunos, žaidimų, diskusijų, pokalbių kambariai ar mokymų ir pratybų patalpos.


 Delegacija turėjo ir išskirtinę galimybę apsilankyti Estijos kasykloje „Enefit“, kurioje iškasti degieji skalūnai yra naudojami elektros energijos gamybai.

                  

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas