manoutena logo



Neblaivių vairuotojų kontrolė ir išliekantis pavojus Utenos apskrities keliuose!

alko polRugpjūčio 4-6 dienomis Lietuvos ir Utenos apskrities keliuose vyko prevencinė priemonė „Vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolė“!Per savaitgalį Utenos apskrityje buvo patikrinti 426 automobilių vairuotojai.


Nustatyti:

  • 9 – neblaivūs vairuotojai;
  • 2 – dviratininkai, kuriems nustatytas lengvas girtumo laipsnis;
  • 5 – vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis (kai kraujyje alkoholio koncentracija yra nuo 0,41 iki 1,5 prom.). Pradėtos administracinės teisenos;
  • 4 – vairuotojams nepavyko išvengti baudžiamosios atsakomybės, kadangi jiems buvo nustatyta didesnė kaip 1,51 prom. alkoholio koncentracija kraujyje.
  • 4 – vairuotojams buvo nustatytas leistinas alkoholio kiekis kraujyje (ne didesnis nei 0,4 promilės).

Neišvengta ir eismo įvykių, Utenos apskrities keliuose, kada vairavo neblaivūs vairuotojai:

  • Šeštadienį apie 14.12 val. Ignalinos r., kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai, neblaivus (nustatytas 1,45 prom. girtumas) vyras (gim. 1954 m.) vairuodamas VOLVO automobilį kliudė ir partrenkė dviratininką (gim. 1985 m.), kuris dėl galvos sumušimo paguldytas į Vilniaus Lazdynų ligoninę.
  • Šeštadienį po pietų, apie 14.40 val., Utenoje, Palangos-Vyžuonų gatvių sankryžoje, neblaivus vyras (gim. 1993 m.) vairuodamas automobilį VOLVO padarė eismo įvykį ir nepranešęs policijai pasišalino iš eismo įvykio vietos. Vyrui buvo nustatytas 1,80 prom. girtumas.

Eismo saugumas – savitarpio pagarba ir atsargumas! Suvokime savo atsakomybę ir neleiskime, kad neatsakingi veiksmai keltų pavojų kitiems eismo dalyviams ir patiems sau.

alko pol

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas