manoutena logo



KAIP PASIRUOŠTI BŪSIMAM AUGINTINIUI?

augintinisJei nusprendėte, jog jums jau laikas būtų į namus priimti dar vieną gyvybę, tuomet privalu pasiruošti didelį žinių bagažą prieš įsigyjant ar pasiimant augintinį. Gyvūnams reikia ne tik didelės meilės, laiko ir priežiūros, bet ir užtikrinimo, kad bus pasirūpinta jų sveikata.

 Šuo, ar bet koks kitas gyvūnėlis lygiai taip pat gali susirgti ir jais reikia rūpintis, lankytis veterinarijos klinikose ir užtikrinti jų gydymą bei sveikatą, todėl prieš įsigyjant augintinį reikėtų apsvarstyti ar tikrai būsite pajėgus išlaikyti augintinį, jei jo sveikata sustreikuos. Lietuvoje yra be galo daug beglobių gyvūnų, kurie kas dieną prieglaudose laukia savųjų šeimininkų, todėl jei nesate labai išrankūs ar alergiški, apsvarstykite šią galimybę ir apsilankykite prieglaudose. Visi ten esantys gyvūnai turi tokią pačią teisę būti laimingi, ir jie lygiai taip pat laukia jūsų meilės kaip ir veisliniai šunys ar katės. Jei vis dėl to nusprendėte, kad jus labiau domintų veislinės kilmės šuo ar katė - pasidomėkite šio gyvūno savybėmis, jo auginimu, jo charakteriu, kaip tinkamai maitinti ir apgalvokite, ar tikrai būsite pajėgus skirti daug savo laiko naujam augintiniui? Dažniausiai gyvūnai atiduodami į namus, kuomet jie yra dviejų - trijų mėnesių laiko, tad įsigijus naują draugą svarbu tinkamai paruošti namų aplinką. Vienas svarbiausių dalykų, ką turite padaryti tai - apsilankyti veterinarijos klinikoje. Būtina paskiepyti mažąjį draugą ir laikytis visų nurodytų reikalavimų. Veterinarijos klinika Vetpulsas visuomet bus pasiruošusi jums padėti ir ją nesunkiai galite rasti Vilniuje. Klinika yra draugiška visiems, tačiau didžiausią dėmesį ir gydymą telkia ties šunimis ir katėmis. Jei iškiltų klausimai dėl mažojo draugo visuomet galite į juos kreiptis, ir jei nutiktų nelaimė – ši naktinė veterinarijos klinika pasirūpins jūsų augintinio sveikata. Svarbu į veterinarus kreiptis ne tuomet, kai jau yra vėlu, o dažnai tikrinti augintinio sveikatą, jog galėtumėte užkirsti kelią besiformuojančioms ligoms.                      

Taigi, sužinoję viską apie savo būsimą geriausią draugą, paruoškite tinkamą ir saugią aplinką jam apsiprasti pirmosiomis dienomis, nereikalaukite itin daug iš naujo gyvūnėlio ir būkite kantrūs. Susiraskite veterinarijos kliniką, prie kurios augintinis galės priprasti ir nebijoti keliauti tikrintis sveikatos. Ir žinoma, skirkite savo laiką, dėmesį ir visą meilę savo mažiesiems draugams - gyvūnams.

augintinis

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas