Kaip išsirinkti stilingą krosnelę?

Verslas Peržiūros: 428

plienine krosnele maestro 12kwKai planuojamas šildymas namams, yra keletas pasirinkimų, kuriuos žmonės apsvarsto pirmiausia. Vieni pirmenybę teikia židiniams, kiti – krosnims, tačiau tai gali priklausyti ir nuo tam tikrų aplinkybių. Įsirenginėjant naują būstą verta pagalvoti apie židinį, tačiau namuose, kuriuose jau baigtas vidaus remontas, geresnis sprendimas yra krosnelė. Kadangi krosnys yra paruoštos naudoti, jų nereikia visiškai sumontuoti. Dūmtraukis tikrai reikalingas montavimui, tačiau esant reikalui jį galima pravesti ir per sieną. Tai dar vienas pranašumas prieš židinius, kuriems reikalingas kaminas.

Kokią šildymo krosnelę pasirinkti?

Krosnelės namams gali būti pagamintos iš ketaus arba plieno, priklausomai nuo jų savybių ir panaudojimo galimybių. Viena ir kita krosnelės skirtos mažų patalpų šildymui, tačiau dažniau naudojamos kaip papildomas šaltinis, ar tiesiog jaukiai atmosferai namuose kurti. Ketaus krosnys yra atsparios karščiui ir temperatūrų skirtumams, todėl yra pastatytos taip, kad tarnautų ilgai. Jos gali būti naudojamos kaip pagrindinis šildymo šaltinis, nes puikiai tinka kasdieniam šildymui. Dėl šių savybių jų tarnavimo laikas yra žymiai ilgesnis nei plieno krosnelių. Tiesa, ketaus apdailos dizaino galimybės yra kiek mažesnės nei plieninių kaitlenčių. Tuo pačiu metu rekomenduojama retkarčiais naudoti plieninę krosnį. Jas dažniausiai pasirenkama šildant sodybas ir sodo namelius, taip pat šildant dideles patalpas arba kai nepakanka pagrindinės šildymo sistemos. Krosnis su kaupimo sistema dar labiau išplečia krosnies panaudojimo galimybes ir pagerina šiluminį efektyvumą. Kaupia šilumą akumuliacinėse sistemose ir išskiria šilumą, kai kuras kelias valandas dega. Pasirinkus krosnelę su šilumokaičiu, ją galima jungti prie bendros šildymo sistemos. Šiuo atveju, tam, kad užtikrinti reikiamą patalpų šildymą, renkantis krosnelę būtina atsižvelgti į krosnelės galią bei bendrą radiatorių galią.

Kokios krosnelės yra gražiausios ir tinka prie namų interjero?

Plieninės krosnys pasižymi itin dideliu apdailos dizaino ir spalvų pasirinkimu, kuris gali būti plytų, keramikos, smiltainio ar akmens arba dažyto plieno. Tuo pačiu metu ketaus kaitlentės turi šiek tiek mažesnes dekoratyvines dizaino galimybes nei plieninės kaitlentės, tačiau abi lengvai įsilies į bet kokį interjerą. Krosnelės paprastai yra mažos ir užima labai mažai vietos. Pilnas montavimas paprastai kainuoja labai nedaug, nes montavimo darbai trunka tik pusę dienos. Paprastai krosnelę prijungti prie kamino nėra sunku. Panaudojus arba jei mėgstate dažniau atnaujinti interjerą, seną krosnelę nesunku pakeisti nauja, ko, pavyzdžiui, netinka židiniams.

Panašūs straipsniai