BAIGTAS VYKDYTI PREVENCINIS PROJEKTAS „PRIKLAUSOMYBĖMS – NE“

Savivaldybės žinios Peržiūros: 269

female alcoholism gc94ea2095 640Viešosios tvarkos skyrius baigė vykdyti Utenos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis finansuojamą tęstinį nusikaltimų ir administracinių nusižengimų prevencinės veiklos srities projektą „Priklausomybėms − ne“.

Įvykdytos trys projekte numatytos veiklos. Vienoje iš jų medicinos psichologė Luiza Janiškaitė pravedė paskaitas priklausomybių nuo rūkymo, alkoholio, psichotropinių medžiagų vartojimo, azartinių lošimų, kompiuterinių žaidimų, interneto, socialinių tinklų temomis 7–11 metų vaikų ir paauglių ir 12–19 metų jaunuolių grupėms. Paskaitas išklausė 200 Utenos vaikų dienos centrų vaikų ir jaunuolių bei 41 Utenos atvirojo jaunimo centro ir Maltiečių ordino atvirosios jaunimo erdvės jaunuolis.


Antrosios veiklos tikslinė grupė buvo Daugailių, Sirutėnų ir Pačkėnų vaikų dienos centrų vaikai ir jaunuoliai, jų tėvai ir globėjai, kuriems teisinį išsilavinimą turintys lektoriai pravedė paskaitas apie administracinę atsakomybę, neleistinai vartojant alkoholį, tabaką ar jo gaminius, elektronines cigaretes, psichotropines medžiagas, sveikatos specialistas papasakojo apie žalą organizmui, vartojant minėtas medžiagas, o renginys užbaigtas bendra visų dalyvių picų gaminimo edukacija, tęsiant pokalbius jau aptartomis temomis. Renginiuose dalyvavo 95 vaikai, paaugliai, jų tėvai, globėjai.


Trečias projekto renginys – vasaros sporto stovykla, kurioje 30 moksleivių užsiėmė aktyvia veikla bei išklausė paskaitas apie sveiką gyvenimo būdą ir sporto naudą.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

female alcoholism gc94ea2095 640

Panašūs straipsniai