Pristatyta Lietuvos policijos pertvarka

Savivaldybės žinios Peržiūros: 468

2022 07 21 pareigunaiLiepos 21 d. Utenos rajono savivaldybėje buvo pristatyta planuojama Lietuvos policijos pertvarka. Prieš tai svečiai lankėsi ir su laukiamais pokyčiais supažindino Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus.


Į savivaldybę atvyko policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, Policijos departamento atstovai, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas bei kt.

Pristatyme dalyvavo Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, mero patarėjai Henrikas Zabiela ir Vidmantas Valinčius, administracijos direktoriaus pavaduotoja, pavaduojanti administracijos direktorių, Zita Ringelevičienė, Utenos rajono seniūnijų seniūnai, seniūnaičiai, Utenos rajono savivaldybės administracijos skyrių vedėjai ir specialistai.
Generalinis komisaras informavo, kad Utena – antra savivaldybė, kurioje pristatoma policijos pertvarka. Prieš tai pareigūnai lankėsi Telšiuose. Pasak komisaro, pertvarkos eksperimentas jau dvejus metus vyksta Šiaulių ir Telšių apskrityse ir dar tęsis vienerius metus.
Pristatant pertvarką buvo akcentuota, kad ją numatoma įgyvendinti 2024 m. Lietuvos policija taps vienu juridiniu asmeniu (šiuo metu yra 16 juridinių asmenų) ir darbas bus organizuojamas ne dešimties apskričių, o 5 apygardų principu. Pertvarka siekiama padidinti policijos veiklos efektyvumą ir sukurti gerai sustyguotą struktūrą, taupyti lėšas ir efektyviai jas naudoti. Planuojama sutaupyta apie 6 milijonus eurų.
Po pristatymo susirinkusieji pateikė nemažai klausimų, į kuriuos buvo išsamiai atsakyta.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė. 

2022 07 21 pareigunai

Panašūs straipsniai