NUSIPELNIUSIŲ UTENOS RAJONO MEDIKŲ GRETAS PAPILDĖ DVI MEDIKĖS

Savivaldybės žinios Peržiūros: 545

2022 05 27 medikesGegužės pradžioje už sunkų ir pasiaukojamą darbą bei nuopelnus sveikatos apsaugos sistemai, taip pat kovą su COVID-19 pandemija buvo pagerbti šalies gydytojai, slaugytojai ir sveikatos apsaugos darbuotojai. Tai – Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) organizuojami Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai, kurie Vilniaus rotušėje vyko po dvejų metų pertraukos. Garbės ženklus medikams įteikė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.


Kartu su beveik aštuoniasdešimt šalies medikų buvo apdovanotos ir dvi uteniškės: Nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas suteiktas Utenos ligoninės Terapijos klinikos Konsultacijų poliklinikos vidaus ligų gydytojai, gydytojai pulmonologei Violetai Griškevičienei, Nusipelniusio Lietuvos slaugytojo vardas – Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotojai slaugai, bendruomenės slaugytojai Danutei Kunčiūnienei.


Gegužės 26 d. Violeta Griškevičienė ir Danutė Kunčiūnienė buvo pakviestos į Utenos rajono savivaldybės administraciją, kur jas pagerbė ir pasveikino Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas bei kiti savivaldybės vadovai.


Sveikindamas nusipelniusias medikes, meras pabrėžė, kad Utenos medikai yra vieni iš Utenos įvaizdžio kūrėjų. Ir bene patys svarbiausi, nes kasdieniu savo darbu kuria, saugo ir puoselėja kiekvienam žmogui svarbiausius dalykus – sveikatą ir gyvybę. „Jums teko nelengvi du Covid-19 pandemijos metai, kai teko kovoti su nematomu priešu, – sakė Alvydas Katinas. – Bet su visais iššūkiais didvyriškai susitvarkėte ir mes tuo labai džiaugiamės, nes nuo jūsų pasiaukojamo darbo priklausė, kaip gyvens, dirbs ir ilsėsis visi Utenos rajono gyventojai.“


Violetai Griškevičienei ir Danutei Kunčiūnienei Utenos rajono savivaldybės meras įteikė padėkos ženklą – Laimės ženklą, atminimo dovanų ir po pavasariškų gėlių puokštę. Nusipelniusios medikės nuoširdžiai dėkojo už joms gimtojo miesto valdžios atstovų parodytą dėmesį ir sakė, kad šis įvertinimas suteikia stiprią paskatą darbui atiduoti visas jėgas ir tvirtą pasitikėjimą savimi.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2022 05 27 medikes

 

Panašūs straipsniai