Kamuoja nemiga? Kovokite su ja natūraliomis priemonėmis

Verslas Peržiūros: 380

nemigaBūtų galima išvardinti dešimtis priežasčių, kodėl kiekvienam iš mūsų yra labai svarbu kokybiškai išsimiegoti. Būtent kokybiškas miegas yra vienas pagrindinių veiksnių, lemiančių, ar rytą sutiksime žvalūs ir energingi, ar turėsime jėgų įgyvendinti numatytus tikslus. Dar daugiau, kokybiškai išsimiegojęs žmogus yra mažiau nervingas ir atsparesnis stresui.

Kokybiškas miegas dažnu atveju yra įvardijamas ir kaip puikios nuotaikos garantas. Na, ir, žinoma, labai svarbu akcentuoti, kad būtent kokybiškas miegas turi didelę įtaką odai: jeigu miegosime prastai, oda praras sveiką spindesį, bus papilkėjusi, gali atsirasti tamsūs ratilai po akimis. Tad, labai svarbu kokybiškai išsimiegoti. Tačiau labai liūdina tai, kad net 8 iš 10 žmonių patiria miego sutrikimų, juos neretai kamuoja nemiga. Taigi, labai svarbu ieškoti šios problemos sprendimo būdų. Nesunku pastebėti, kad dauguma žmonių, kurie susiduria su nemiga, pageidauja natūralių priemonių. Gera žinia ta, kad jų tikrai yra labai daug, tad jums belieka tik išsirinkti sau patraukliausią Na, o dar geresnis pasirinkimas – rinktis bent 3 ar 4 priemones, tuomet tikrai pasieksite puikių rezultatų.

Kanapių aliejus

Kanapių aliejus – tai puiki gamtos dovana kiekvienam, kovojančiam su nemiga. Šiame aliejuje esančios medžiagos padeda nusiraminti bei atsipalaiduoti, taip pat – pagerina miego kokybę. Tad, jei jus kamuoja nemiga, kanapių aliejus būtinai turi būtų įtrauktas į jūsų rutiną. Tačiau ir tai – dar ne viskas: egzistuoja ir dar daugiau priežasčių, kodėl verta naudoti kanapių aliejų. Visų pirma, jame esančios medžiagos padeda palaikyti normalią širdies bei kraujagyslių veiklą; taip pat – mažina kai kurių rūšių vėžio tikimybę. Vartojantieji kanapių aliejų, turi mažesnę riziką susirgti cukriniu diabetu. Taip pat kanapių aliejuje esantys komponentai mažina potraukį saldumynams, padeda raumenims greičiau atsigauti po treniruočių, švelnina depresijos simptomus.

Pasirinkite tinkamą kambario temperatūrą

Dar viena, visiškai natūrali priemonė, galinti pagerinti miego kokybę, yra tinkamos kambario temperatūros pasirinkimas. Įdomu tai, kad dauguma žmonių miegui renkasi daugiau nei 20 laipsnių temperatūrą. Tačiau tokia temperatūra tikrai nėra pati tinkamiausia miegui – kur kas labiau tiks 15 – 18 laipsnių temperatūra.

Vėdinkite kambarį

Prieš miegą nepamirškite išvėdinti ir kambario. Net, jei lauke ir ypač šalta, vistiek atverkite langą bent 5 minutėms – tai pagerins oro kokybę jūsų kambaryje.

Rinkitės eterinius aliejus ar kvepiančias žvakes

Aromaterapija nuo seno buvo žinoma kaip vienas būdų, galinčių padėti kovojant su įvairiais sutrikimais, na, o nemiga – vienas jų. Tad, jei vakarais yra sunku užmigti, o užmigę dažnai prabundate, likus kelioms valandoms iki laiko, skirto miegui, rinkitės eterinius aliejus ar kvepiančias žvakes (puikia tiks levandų, magnolijų, rožių, šalavijų, vanilės ir t.t.). Tai nuramins, padės atsipalaiduoti, tad ir užmigti bus lengviau.

nemiga

Panašūs straipsniai