Į KĄ ATKREIPTI DĖMESĮ, RENKANTIS TELEVIZORIŲ?

Verslas Peržiūros: 698

televizorius samsung ue32t5372 led 32 smartPraktiškai nėra namų, kuriuose nebūtų televizoriaus. Šiuolaikiniai televizoriai atlieka daug funkcijų: per juos žiūrime tradicinę televiziją bei stream‘inimo platformų turinį, klausomės muzikos, žaidžiame kompiuterinius žaidimus, naršome internete ir t. t. Platus televizorių asortimentas neretai susuka galvą, tačiau iš anksto apgalvojus, kokio televizoriaus norite, įvertinus reikiamą jo dydį bei jo vietą namų interjere, pasirinkimas nebeatrodys toks sunkus.

Kaip pasirinkti televizoriaus dydį?

Renkantis televizoriaus dydį, būtina įvertinti keletą dalykų. Pirmiausia yra labai svarbu įvertinti, kokiu atstumu nuo televizoriaus ekrano patogiai įsitaisę savo sofoje ketinate jį žiūrėti. Specialistai pataria apsiskaičiuoti reikiamą įstrižainės dydį, naudojantis paprasta formule: norėdami sužinoti minimalų atstumą, turėtumėte televizoriaus įstrižainę padauginti iš 1,5, o maksimalų atstumą apskaičiuosite televizoriaus įstrižainę padauginę iš 3. Antras svarbus dalykas, kurį turėtumėte įsivertinti, yra televizoriaus ekrano rezoliucija. Pažymėtina, kad aukščiausia raiška negarantuoja geriausio rezultato, jeigu pasirenkate netinkamo dydžio televizorių ir stebėjimo atstumas yra netinkamas. Ekspertų teigimu, pavyzdžiui, FULL HD rezoliucijai tinkamiausi yra šie televizoriaus dydžiai: jeigu žiūrėjimo atstumas yra nuo 0,7 m iki 1,4 m, tai televizoriaus įstrižainė turėtų būti nuo 51 cm iki 63 cm, jeigu žiūrėjimo atstumas yra nuo 1,8 m iki 3 m., tai televizoriaus įstrižainė turėtų būti nuo 114 cm iki 127 cm ir t. t.

Kuo ypatingi smart televizoriai?

Smart televizoriai arba televizoriai su „Smart TV“ funkcija – televizoriai, turintys integruotą prieigą prie interneto bei interaktyvias funkcijas. Tokie televizoriai suteikia galimybe paprastai naudotis internetine televizija bei kitomis online medijomis. Pažymėtina, kad norint naudotis visais smart televizoriaus privalumais yra būtinas interneto ryšys. Smart televizorių modeliai yra su WiFi, todėl juos belaidžiu būdu galima sujungti su maršrutizatoriumi, telefonu, kompiuteriu ir kitais įrenginiais.

Kaip pakabinti televizorių ant sienos?

Modernus interjeras yra neatsiejamas nuo ant sienos pakabinto televizoriaus. Tokiu būdu yra racionaliai išnaudojama erdvė ir nereikia jokių papildomų baldų televizoriui pastatyti. Norėdami pakabinti televizorių ant sienos, turėsite įsigyti televizoriaus montavimo laikiklį. Televizoriaus montavimo laikikliai būna trijų tipų. Pirmajam tipui yra priskiriami fiksuoti laikikliai. Šio tipo laikikliai nepasižymi lankstumu, tačiau yra pigiausi ir užimantys mažiausiai vietos. Antrajam tipui priskiriami pakreipiamieji laikikliai. Šio tipo laikikliai taip pat užima mažai vietos, o jo pagalba ant sienos pakabinto televizoriaus padėtį galima iš dalies reguliuoti, t. y., pakreipti televizorių aukštyn arba žemyn. Trečiajam tipui yra priskiriami sukinėjami laikikliai. Pažymėtina, kad šio tipo laikikliams reikia daugiau erdvės, tačiau jų privalumas yra tas, kad savo televizorių galėsite pakreipti arba apsukti bet kokia kryptimi be jokio vargo.

Nepriklausomai nuo to, kokio tipo laikiklį nuspręstumėte įsigyti, visada įvertinkite keletą pagrindinių kriterijų. Pirmasis iš jų – televizoriaus svoris. Laikikliai gali atlaikyti tam tikrą svorį, todėl būtina žinoti, kiek sveria jūsų turimas televizorius ir kokia yra jus dominančio televizoriaus montavimo laikiklio apkrovos galia. Įsidėmėkite, kad televizorius svoris turi būti mažesnis už laikiklio apkrovos galią. Antrasis kriterijus – televizoriaus suderinamumas su televizoriaus montavimo laikikliu, t. y., abiejų prietaisų parametrai turi sutapti. Trečiasis kriterijus – televizoriaus įstrižainė. Televizoriaus montavimo laikikliai pasižymi tuo, kad yra tinkami naudoti su konkrečiu palaikomu televizorių įstrižainių diapazonu.

televizorius samsung ue32t5372 led 32 smart

Panašūs straipsniai