manoutena logo



Koks šunų maistas geriausias?

sunu maistasŠuo namuose yra ne tik džiaugsmas, geros emocijos bei smagus laikas, tačiau drauge ir didelė atsakomybė, mat jam turite užtikrinti tinkamas gyvenimo sąlygas, rūpintis jo sveikata, gyvenimo kokybe. Ne paslaptis, jog mityba šiame kontekste užima labai reikšmingą vietą – ji tiesiogiai susijusi su gera keturkojo savijauta. Tad renkantis ėdalą tikslinga įvertinti, koks šunų maistas geriausias būtent Jūsų augintiniui.

Atsižvelkite į sudėtį

Renkant ėdalą šuniui vienas svarbiausių aspektų yra dėmesys etiketėje nurodytai informacijai. Įvertinkite maisto sudėtį. Didžiąją dalį šuns raciono turėtų sudaryti mėsa, todėl prioritetą teikite tam šunų maistui, kurio sudėtyje yra daugiausia mėsos. Neretai ėdalas  šunims – tiek sausas, tiek šlapias – būna papildytas grūdinėmis kultūromis, daržovėmis, vaisiais, uogomis. Tai irgi bus labai geras pasirinkimas, kadangi šie augalinės kilmės produktai suteiks augintinio organizmui papildomų vitaminų ir mineralų. Tiesa, pastarieji ingredientai visgi neturėtų dominuoti.

Dar vienas svarbus aspektas – omega 3 riebalų rūgštys. Pastaroji svarbi šuns virškinimo sistemai, imunitetui, sklandžiai organizmo veiklai, tad atkreipkite dėmesį, ar sudėtyje ji nurodyta.

Svarbu, kad sudėtyje nebūtų konservantų, dažiklių, įvairių kvapiųjų medžiagų.

Maistas šunims pagal gyvenimo tarpsnį

Svarstantiems, koks šunų maistas geriausias, verta atsižvelgti ir į specifinius dalykus, pavyzdžiui, šuns gyvenimo tarpsnį. Jaunų, suaugusių ir brandaus amžiaus šunų poreikiai kiek skiriasi, tad į amžių numoti ranka nereikėtų. Pavyzdžiui, vyresni šunys jau turi dantų problemų, jų netenka, todėl būtina rinktis lengvai kramtomą ėdalą.

Mažiau yra daugiau

Posakis, tikriausiai, daugeliui girdėtas. Jis tinka ir renkantis geriausią ėdalą šuniui. O kalba čia eina apie sudedamąsias dalis – kuo jų mažiau ir produktai suprantamesni, tuo geriau. Nesusigundykite itin ilgu ingredientų sąrašu, mat didžioji dalis jų gali būti nevertingi. Juk svarbiausia – kokybė.

Šis tas apie grūdines kultūras

Kai kurių šunų organizmas gana sunkiai virškina grūdus, tad jei Jūsų keturkojis turi tokią problemą, šių ingredientų venkite. Taip pat grūduose yra gausu angliavandenių, tad ėdalas su grūdais nebus labai tinkamas pasirinkimas antsvorio turintiems keturkojams.

sunu maistas

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas