manoutena logo



Kuo padidinto pravažumo automobilių padangos skiriasi nuo įprastų?

suvNeretai žmonės ieškantys komfortiškos ir puikiai atrodančios transporto priemonės pasirenka padidinto pravažumo automobilį (kitaip - SUV). Šis pasirinkimas turi begalę privalumų, o vertėtų nepamiršti to fakto, jog dauguma automobilio ypatumų šiek tiek skiriasi nuo įprastų lengvųjų automobilių bei džipų. Pavyzdžiui, pakalbėkime apie tai, kuo skiriasi SUV padangos?

Greičio indeksas

Kadangi tiek pats SUV automobilis, tiek jo padangos yra sunkesnės, automatiškai krenta greičio indekso numeracija. Logiška, jog netinkamai pasirinkus padangas ir neatsižvelgus į šį pokytį, kenčia Jūsų saugumo garantas, o pačios padangos gali būti daug greičiau pažeistos ir jas gali tekti keisti.

Padangos medžiaga

Šių automobilių padangoms naudojamas dalinai kietesnis mišinys nei yra įprasta lengviesiems automobiliams. Čia galioja paprasta taisyklė - kuo transporto priemonė daugiau sveria, tuo kietesnis turi būti padangų gumos mišinys. Taip saugoma šios detalės būklė ir tuo pačiu keleivių saugumas.

Protektorius

SUV padangų protektoriai įprastai yra gilesni ir platesni. Tokia ypatybė leidžia su automobiliu keliauti ne tik puikiais tarpmiestiniais keliais, tačiau ir mažiau bijoti užmiestinių kelių. Unikalus ir grubesnis protektorius užtikrina lėtesnį padangų dilimo procesą ir gerina sukibimą su tokia kelio danga, kaip pavyzdžiui, žvyrkelis.

Kaina

Viena iš labiau gąsdinančių ypatybių kalbant apie SUV padangas yra jų kaina. Jei kartais nervinamės, kad įprastų padangų keitimas yra brangus malonumas, turime atsiminti, jog prailginto pravažumo automobilių padangos kainuoja dar daugiau. Žinoma, permąstyti to nereikėtų dėl jų užtikrintesnės kokybės ir ilgaamžiškumo dažnai keliaujantiems ne tokiais tvirtais ir sutvarkytais keliais.

 

 

Jei klausimas “kuo skiriasi SUV padangos?” vis dar atrodo neatsakytas, siūlome perskaityti išsamesnį straipsnį čia: https://www.autoera.lt/cms/Kuo-skiriasi-SUV-padangos-nuo-%c4%afprast%c5%b3

suv

 

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas