Utenos policijos bendruomenės pareigūnai vedė pamokėles moksleiviams apie bendravimo internete kultūros ir patyčių elektroninėje erdvėje prevenciją

Švietimas Peržiūros: 814

Patycios stPasibaigus moksleivių atostogoms, ugdymo procesas šalyje vyksta virtualioje erdvėje. Mokiniai daugiau laiko praleidžia prie kompiuterių, ir padidėja rizika jiems patirti patyčias.
2020-01-12 Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnai nuotoliniu būdu per „Zoom“ programą Utenos Rapolo Šaltenio, Vyturių, Krašuonos, Aukštakalnio progimnazijų ir Utenos rajono Užpalių gimnazijos penktų klasių moksleiviams vedė nuotolines pamokėles bendravimo internete kultūros ir patyčių elektroninėje erdvėje prevencijos tema.

Bendruomenės pareigūnai moksleiviams paaiškino, kas yra patyčios, kokios yra jų atsiradimo priežastys, kaip jaučiasi vaikas, tapęs patyčių auka, suteikė informacijos, kur kreiptis pagalbos patyrus patyčias.


Moksleiviams buvo rodoma patyčių prevencijai skirta mokomoji vaizdo medžiaga su žinomų žmonių mintimis apie patyčias.


Pareigūnai moksleivius skatino užkirsti kelią patyčioms elektroninėje erdvėje, būti tolerantiškiems per nuotolines pamokas su mokytojais ir moksleiviais bei gerbti vieniems kitus.


Vyko diskusijos patyčių ir bendravimo internete tema, buvo atsakyta į moksleiviams aktualius klausimus.


Bendruomenės pareigūnai primena: patyčios – tai įvairus elgesys, kai vaikai tyčia žemina, skaudina vieni kitus. Patyčios vyksta ir tarp suaugusiųjų – darbe, šeimoje. Patyčios ilgainiui gali virsti agresyviu ar socialiai nepageidautinu elgesiu vyresniame amžiuje.


Bendruomenės pareigūnai prašo tėvų kalbėtis su vaikais apie patyčias, prisidėti prie mokyklos darbuotojų pastangų kurti saugią aplinką, išklausyti vaikus, leisti jiems išsakyti, kas nutiko, kaip jie jaučiasi, išreikšti palaikymą ir patikinti, kad gerai padarė papasakodami. Kartu su vaikais reikia ieškoti sprendimo būdų, kontroliuoti savo vaikus, būti dėmesingiems jiems, rūpintis jų saugumu, kalbėtis su jais apie pačių vaikų elgesį internetinėje erdvėje. Pareigūnai primena, kad pagrindinis patyčių mažinimo būdas – keisti atmosferą klasėje ir santykius tarp bendraamžių, ragina gerbti vieniems kitus ir būti tolerantiškiems, kartu užkirsti kelią patyčioms ne tik elektroninėje erdvėje, bet ir realiame gyvenime.


   Pareigūnai ragina, pastebėjus asmenų daromus pažeidimus ar nusikalstamas veikas, pranešti policijai skubios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Patycios st

Panašūs straipsniai