Biblioteka padeda išgyventi sunkų karantino laikotarpį

Švietimas Peržiūros: 888

2020 11 19 bibliotekaKarantino dėl COVID-19 pradžioje užsidarius kino teatrams, SPA, barams, kavinėms, nelikus kultūrinių renginių, Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka išliko bene vieninteliu kultūrinės traukos objektu, padedančiu žmonėms išgyventi sunkų karantino laikotarpį.

„Išsigandę skaitytojai, bijodami, kad biblioteka bus uždaryta, prieš pat karantino paskelbimą stovėjo pas mus eilėse su didžiuliais krepšiais knygų, – pasakojo Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos direktorė Vida Garunkštytė.– Mūsų žmonės, kaip ir visame pasaulyje, grįžta prie knygų skaitymo. Ne veltui biblioterapija yra pripažinta mokslo šaka.“


2020 m. biblioteka gavo net 80,5 tūkst. eurų, iš kurių 17 tūkst. eurų skirta iš Utenos rajono savivaldybės biudžeto lėšų, naujoms knygoms įsigyti. Pagaliau pasiektas Europos Sąjungos šalių vienam gyventojui skiriamų lėšų knygoms per metus įsigyti rodiklis – daugiau kaip vienas euras vienam gyventojui (2019 m. – 69 euro centai).


Biblioteka šiemet praturtėjo 8,5 tūkst. egzempliorių naujų knygų, skaitytojams siūloma 1,7 tūkst. naujų pavadinimų knygų.


Pagrindinėje bibliotekoje ir jos Utenos mieste veikiančiuose padaliniuose paslaugomis naudojasi daugiau kaip 6 tūkst. registruotų skaitytojų. V. Garunkštytės teigimu, realus skaitytojų skaičius yra gerokai didesnis, nes neretai jie parūpina knygų negalintiems to padaryti savo artimiesiems ar kaimynams.


Prasidėjus karantinui, knygas skaitytojai gali užsisakyti tik elektroniniame kataloge arba tel. Nr. (8 389) 61 608, nes į knygų fondus neįleidžiami. Atėjusieji į bibliotekas atsiimti knygų privalo laikytis visų karantino reikalavimų.

2020 11 19 biblioteka

Panašūs straipsniai