Daug vietos neužimantis sporto inventorius – idealus pasirinkimas mažoms erdvėms

Sportas Peržiūros: 822

profesionalus skersinis brustyleJei gyvenate nedideliame bute, natūralu, jog dėl vietos trūkumo gali būti šiek tiek sudėtinga sportuoti namuose, o ne sporto salėje. Tačiau nereikėtų iš karto nusivilti, kadangi net ir tokiu atveju yra išeitis. Nemaža dalis sporto inventoriaus gali puikiai tikti mažose erdvėse bei užtikrinti efektyvias treniruotes. Būtent dėl to šiame straipsnyje pateiksime keletą daug vietos neužimančių sporto reikmenų, kuriuos tikrai verta įsigyti kiekvienam, gyvenančiam mažoje erdvėje.

Skersinis prisitraukimams

Viršutinės kūno dalies stiprinimui itin pasitarnaus skersinis prisitraukimams. Šį sporto inventorių galite pakabinti virš bet kokių kambario durų savo namuose ir taip akimirksniu susikurti sporto kampelį. Priklausomai nuo jūsų norų, toks skersinis gali būti tvirtinamas tiek prie sienos, tiek prie lubų, kas yra be galo kompaktiška, kadangi jis neužims papildomo grindų ploto. Visgi, renkantis svarbu atkreipti dėmesį ne tik į tai, kaip jis yra tvirtinamas, bet ir į jo maksimalią apkrovą. Tik taip galėsite sportuoti komfortiškai ir nepergyventi, ar skersinis jus išlaikys.

Pasipriešinimo juostos

Jei mėgstate jėgos treniruotes ar tiesiog norite pradėti tuo užsiimti, tuomet būtinai įsigykite pasipriešinimo juostas. Kadangi jų galima rasti skirtingų pasipriešinimo lygių: lengvo, vidutinio, sunkaus ir ypatingai sunkaus, geriausia jas pirkti rinkiniais, kad galėtumėte skirtingas juostas panaudoti skirtingiems pratimams. Taip pat tai itin naudinga pradedantiesiems, nes galima pradėti nuo treniruočių su lengvo pasipriešinimo juostomis, vėliau pereinant ir prie sunkesnių. Net ir turint visą pasipriešinimo juostų rinkinį, galite būti ramūs, jog jos neužims daug vietos – jas galima laikyti tiesiog stalčiuje ar kitoje jums patogioje vietoje. Verta paminėti ir tai, kad nors šis inventorius yra gana pigus, būtinai atkreipkite dėmesį į jo kokybę, jei norite, jog juostos treniruočių metu neplyštų ir tarnautų kaip įmanoma ilgiau.

Reguliuojami hanteliai

Norint stiprinti rankų, dubens, kojų, pečių ir nugaros raumenis, vieni tam tinkamiausių įrankių yra hanteliai. Tiesa, dažnai poros hantelių gali neužtekti, kadangi taip pat, kaip ir su pasipriešinimo juostomis, skirtingiems pratimams reikalingi skirtingi svoriai. Tačiau įsigyti daugybę svarmenų ne visuomet yra protingas sprendimas, kadangi tai dažnai yra nenaudinga finansiškai, o taip pat šis inventorius pareikalauja ir nemažai vietos. Ką tokiu atveju daryti? Pasižvalgyti reguliuojamų hantelių, kurių svoris gali būti pritaikomas pagal jūsų poreikius. Tai labai patogu, kadangi tokie svarmenys yra daug universalesni, neužima daug vietos bei dažnai kainuoja pigiau nei perkant skirtingo svorio hantelius atskirai.

Šokdynė

Kardio treniruotės yra tai, kas gali padėti numesti svorio, sustiprinti visą kūną bei pagerinti sveikatą. Jos turėtų būti svarbios kiekvienam, norinčiam palaikyti gerą kasdienę savijautą. Tad, jei norėtumėte jas įtraukti į savo kasdienę rutiną, įsigykite šokdynę, kuri puikiai tiks kardio treniruotėms. Šokdynės padeda pagerinti širdies, kraujagyslių ir plaučių funkciją, atsikratyti papildomais kilogramais, sustiprinti kojų raumenis, kaulus ar pagerinti sausgyslių elastingumą. Negana to, šie sporto reikmenys yra labai lengvi bei nedideli, todėl juos lengva transportuoti, jei sugalvotumėte sportuoti ne namuose, o gryname ore ar sporto klube. Galiausiai, turėkite omenyje, jog šokdynę reikėtų rinktis pagal tai, koks yra jūsų ūgis – geriausia, jog ji būtų reguliuojamo ilgio, kadangi taip geriausiai galėsite jį pritaikyti sau.

Kilimėlis sportui

Dar viena priemonė sportui, be kurios daugelis neįsivaizduoja savo kasdienių treniruočių – kilimėlis. Kilimėliai gali būti skirti jogai arba fitnesui, tad priklausomai nuo to, kuo labiau mėgstate užsiimti, reikėtų rinktis ir jį. Jogos kilimėliai įprastai yra plonesni bei neslystančio paviršiaus, kad po kojomis galėtumėte jausti tvirtą pagrindą bei techniškai atlikti visus judesius. Tuo tarpu, fitneso kilimėliai dažnai yra šiek tiek storesni, kadangi jie turi apsaugoti tam tikras kūno dalis nuo diskomforto ar skausmo, atliekant pratimus su savo kūno svoriu. Visi kilimėliai sportui po naudojimo gali būti kompaktiškai suvyniojami, dėl ko jie neužims daug vietos bei bus tinkami laikyti bene bet kur.

Taigi, tikimės, jog šis straipsnis padėjo geriau suprasti, į kokius sporto reikmenis verta atkreipti dėmesį, neturint daug vietos sportuoti namuose. Kad ir kurį iš jų pasirinksite, tikrai nenusivilsite!

profesionalus skersinis brustyle

Panašūs straipsniai