manoutena logo



Utenos dovana Koveliui – antras elektros generatorius

Utenos rajono savivaldybė savo giminingam miestui Ukrainoje Koveliui 2022 m. pabaigoje neatlygintinai perdavė 150 kW dyzelinį elektros generatorių. Nupirkti generatorių tada padėjo trys Utenos įmonės: UAB „Utenos šilumos tinklai“, UAB „Utenos vandenys“, skyrusios po 14 tūkst. Eur, ir UAB „Utenos komunalininkas“, skyrusi 6,2 tūkst. Eur. Generatorių į Kovelį pristatė nevyriausybinė organizacija Blue/Yellow (VšĮ „Mėlyna ir geltona“). Generatorius buvo skirtas miesto šilumos tinklų įmonei „Koвельтепло“ (Kovelteplo).


Kovelį šią gegužę pasiekė antra dovana iš Utenos: 100 kW dyzelinis elektros generatorius, kurį Koveliui nupirko UAB „Utenos šilumos tinklai“. Jį giminingam miestui Ukrainoje vėl padėjo pristatyti organizacija Blue/Yellow. Nuoširdžiai dėkojame Blue/Yellow žmonėms už geranorišką pagalbą ir paramą karo siaubiamai Ukrainai.


Utenos rajono savivaldybę pasiekė Kovelio miesto mero Igorio Čaikos laiškas su padėkos žodžiais bendrovei „Utenos šilumos tinklai“, jos direktoriui Dariui Šinkūnui ir visai savivaldybei. Kaip rašė Kovelio meras, generatorius bus skirtas medicinos įstaigai, kurioje gydomi ir reabilituojami kariai. „Спасибі Вам за все. У Литві ми маємо хороших друзів та надійних партнерів, з якими разом наближаємо нашу Перемогу“ (Ačiū Jums už viską. Lietuvoje turime gerų draugų ir patikimų partnerių, su kuriais kartu priartinsime mūsų Pergalę), – rašo laiške Igoris Čaika.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas