manoutena logo



Sveikatos apsaugos ministro vizitas Utenos rajono savivaldybėje

2023 04 18 sveikatosBalandžio 17 d. Utenos rajono savivaldybėje lankėsi sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys su komanda – kartu atvyko viceministrė Danguolė Jankauskienė, patarėjas žiniasklaidai Tomas Bagdonas ir LR Seimo narys Edmundas Pupinis.


Svečiai susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Marijumi Kaukėnu, mero pavaduotoja Daiva Pečione, administracijos direktoriumi Pauliumi Čyvu, Utenos rajono savivaldybės tarybos Aplinkos apsaugos, socialinių, sveikatos ir kaimo reikalų komiteto pirmininku Arvydu Paleckiu, savivaldybės gydytoja Eligija Židoniene.
Susitikime buvo aptartas lankymasis Utenos rajono sveikatos priežiūros įstaigose, kalbėta aktualiais gydymo kokybės ir paslaugų prieinamumo gerinimo, sveikatos priežiūros įstaigų darbo organizavimo tvarkos, trūkstamų specialybių gydytojų pritraukimo į Utenos rajono sveikatos priežiūros įstaigas, įstaigų bendradarbiavimo, tenkinant pacientų poreikius, plėtojimo ir kitais klausimais.

Ministras A. Dulkys domėjosi, kaip Utenos ligoninės ir Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro buvimas rezidentūros bazėmis padeda pritraukti ir išlaikyti jaunus specialistus. „Džiaugiamės, kad Utenos gydymo įstaigų rodikliai visose srityje yra aukštesni nei Lietuvos vidurkis,“ – sakė ministras.


Po susitikimo ministras su komanda, lydimas Utenos rajono savivaldybės vadovų, E. Pupinio bei A. Paleckio ir E. Židonienės, lankėsi Greitosios medicinos pagalbos (GMP) skyriuje, Utenos pirminės sveikatos priežiūros centre ir Utenos ligoninėje. Su įstaigų vadovais buvo aptartas darbo gydymo įstaigose organizavimas, planuojamos naujovės, GMP reforma (nuo liepos 1 d. visos savivaldybių GMP struktūros susijungs į vieną GMP tarnybą), medicinos paslaugų kokybės gerinimas ir darbuotojų kvalifikacijos kėlimas, pacientų eilių pas konsultuojančius gydytojus mažinimo galimybės, sveikatos įstaigų įrangos atnaujinimas ir kt.


Sveikatos apsaugos ministras bendravo su gydytojais ir pacientais, apžiūrėjo įstaigų patalpas, įrangą, išklausė pasiūlymus, kokie sprendimai prisidėtų mažinant kasdienę biurokratinę naštą gydytojams ir slaugytojams.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2023 04 18 sveikatos

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas