Zitos Lukošiūnienės veikla įvertinta Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu „Tarnaukite Lietuvai“

Savivaldybės žinios Peržiūros: 242

2023 03 31 zitaKovo 30 d. Panevėžyje, miesto Dailės galerijoje vyko iškilminga Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalių „Tarnaukite Lietuvai“ įteikimo ceremonija.
Apdovanojimas medaliu LR Seimo įsteigtas 2011 m. balandžio 13 d. pagerbiant iškilią Gabrielės Petkevičaitės-Bitės asmenybę ir skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.


Atsižvelgus į Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viso gyvenimo veiklą, apdovanojimas medaliu yra Seimo paskatinimas už šią veiklą:
• parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą;
• filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą;
• savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje;
• visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes.
Panevėžyje medaliai buvo įteikti šešiolikai laureatų.


Džiaugiamės, kad Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu „Tarnaukite Lietuvai“ buvo apdovanota Utenos meno mokyklos muzikos mokytoja, Aukštaitijos vargonų muzikos festivalio iniciatorė ir organizatorė Zita Lukošiūnienė. Medalis Zitai Lukošiūnienei įteiktas už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje.
Laureatę sveikino Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas, Seimo narys Jonas Jarutis ir kt.
Sveikiname Zitą Lukošiūnienę!

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2023 03 31 zita

Panašūs straipsniai