manoutena logo



Paskutiniame Utenos rajono savivaldybės tarybos 2019–2023 metų kadencijos posėdyje

2023 03 23 tarybos posedisKovo 23 d. įvyko paskutinis Utenos rajono savivaldybės tarybos 2019–2023 metų kadencijos posėdis. Jame buvo svarstomi 38 klausimai.
Posėdyje buvo pritarta visiems sprendimų projektams, išskyrus klausimą dėl pavedimo Utenos rajono savivaldybės kontrolės ir audito tarnybai pateikti išvadą dėl viešojo ir privataus sektorių partnerystės projekto (Utenos daugiafunkcio sporto centro rekonstrukcijos projektas) įgyvendinimo tikslingumo. Sprendimo projektu siekta pavesti Kontrolės ir audito tarnybai atlikti minėto projekto auditą ir pateikti išvadą dėl jo įgyvendinimo tikslingumo. Savivaldybės taryba nepritarė, kad būtų audituojamas pateiktas investicinis projektas.


Posėdyje buvo pritarta Utenos rajono savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos 2022 metų veiklos ataskaitai, investicijų sutarties sudarymui su UAB „Skuba RE“ ir UAB „Umaras“, projektui „Preilių pilies ir Utenos dvaro istorinio kelio skaitmeninimas, siekiant skatinti turizmo paslaugų plėtrą Latvijos ir Lietuvos kultūros paveldo objektuose“, patvirtintas Utenos rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentas, Individualių nuotekų valymo įrenginių arba nuotekų išsėmimo rezervuarų įrengimo dalinio finansavimo tvarkos aprašas, Utenos rajono savivaldybės 2023 m. socialinių paslaugų planas, Utenos miesto teritorijos bendrojo planas, Utenos rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių objektų prioritetinės eilės 2023–2026 metams, Utenos švietimo centro nuostatai, pakeistas nekilnojamojo turto ir žemės (žemės nuomos) mokesčių lengvatų teikimo juridiniams asmenims Utenos rajone tvarkos aprašas.


Tarybos sprendimu buvo nustatyti Utenos rajono savivaldybės kultūrinės veiklos plėtros srities projektų finansavimo prioritetai, rinkos pataisos koeficientas, taikomas Utenos rajono savivaldybės būsto nuomos mokesčiui apskaičiuoti, budinčių globotojų, globėjų (rūpintojų), šeimynos dalyvių laikino atokvėpio paslaugos atlygis bei Utenos rajono bendrojo ugdymo mokykloms mokinių skaičius kiekvienos klasės sraute ir klasių skaičius kiekviename sraute, mokinių, ugdomų pagal priešmokyklinio ugdymo programą, skaičius ir priešmokyklinio ugdymo grupių skaičius 2023–2024 mokslo metams.


Pasibaigus posėdžiui už darbą įteikiant gėlių puokštes ir išsakant daug gražių žodžių buvo padėkota Utenos rajono savivaldybės merui Alvydui Katinui, mero pavaduotojui Vitalijui Šeršniovui, mero patarėjams Henrikui Zabielai ir Vidmantui Valinčiui, Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriui Vidui Žviniui ir direktoriaus pavaduotojai Zitai Ringelevičienei. O atsisveikinant su senosios kadencijos tarybos nariais jiems buvo įteikta atminimo dovana – po Utenos rajono savivaldybės vėliavą.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2023 03 23 tarybos posedis

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas