manoutena logo



Informacija apie Daugailių seniūnijos kaimo bendruomenių vykdytą veiklą 2022 m.

2013 01 16 sventes akimirkosDaugailių seniūnijoje 2022 m. savo veiklą vykdė 3 kaimo bendruomenės, buvo įgyvendinti 8 projektai, kurių bendra vertė – 5 689,48 Eur.
Įgyvendintas bendras 3 bendruomenių projektas „Daugailių, Radeikių, Juknėnų bendruomenes vienijančios tradicijos“. Projektas finansuotas LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos valstybės biudžeto lėšomis pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2022 metų veiksmų plano 1.1.6 priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ - skirtas finansavimas 1299,87 Eur. Įvykdytos veiklos - įsigyta žoliapjovė aplinkai tvarkyti, įsigytos 2 palapinės bendruomenių šventėms, bendruomenių nariams suorganizuota išvyka „Panemunės pilys“. Surengta Kalėdų eglutės įžiebimo šventė. Visų 3 bendruomenių vaikams nupirktos ir įteiktos saldžios dovanėlės.


Radeikų kaimo bendruomenė įgyvendino projektą „Radeikių krašto bendrijos materialinės bazės stiprinimas“. Projektui skirta Žemės ūkio ministerijos parama pagal veiklos sritį „Kaimo bendruomenės materialinės bazės sukūrimas ir (arba) stiprinimas“. Projektui įgyvendinti skirta 1449,61 Eur. Buvo sutvarkytos Radeikių bendruomenės patalpos, įsigytas kompiuteris ir baldai.


Utenos rajono savivaldybės gamtosauginės veiklos lėšomis (gauta 200 Eur) Daugailių bendruomenė surengė renginį „Gėlių diena Daugailiuose“. Renginio metu buvo galima susipažinti su vaistiniais augalais ir jų panaudojimu. Vaikų dienos centro vaikai buvo pakviesti nupiešti ir spalvinti vaistinius augalus ir karpyti juos iš popieriaus. Buvo suorganizuotas gėlių ir vaistinių augalų turgelis, renginio metu dalyviai galėjo pasivaišinti įvairių rūšių vaistažolių arbata ir saldumynais.


Daugailių ir Radeikių bendruomenės įgyvendino Kaimo rėmimo srities projektus (Utenos rajono savivaldybės lėšos): „Parama Radeikių krašto bendrijos veiklos stiprinimui“, kurio vertė 400 Eur, ir „Parama Utenos rajono Daugailių bendruomenės veiklos stiprinimui“ (vertė 400 Eur.). Gautomis lėšomis buvo apmokėtos bendruomenių buhalterinės apskaitos tvarkymo paslaugos.


Iš kultūrinės veiklos plėtros programos (Utenos rajono savivaldybės lėšos) įgyvendinti net keli projektai: „Visi keliai veda į Juknėnus“ (skirta 340 Eur.). Gautais pinigai buvo prisidėta rengiant Juknėnų miestelio šventę. Radeikių miestelio šventei surengti skirta 1100 Eur. Daugailių miestelio šventei – 500 Eur.

Informaciją parengė: Utenos rajono savivaldybės administracijos Daugailių seniūnija.

2013 01 16 sventes akimirkos

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas