manoutena logo



Paminėta Tarptautinė žmonių su negalia diena

2022 12 01 neigaliujuLapkričio 30 d. Utenos kultūros centre buvo surengta Tarptautinės žmonių su negalia dienos paminėjimo šventė. Joje dalyvavo Utenos rajono neįgaliųjų organizacijų – Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos, Utenos rajono neįgaliųjų draugijos, Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Utenos viltis“, VšĮ Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos šiaurės Rytų centro Utenos skyriaus, Utenos rajono kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų draugijos – vadovai, nariai ir meno kolektyvai. Į šventę taip pat atvyko Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Inga Šakalienė, pavaduotoja Rima Lukoševičienė, Utenos rajono savivaldybės tarybos nariai Paulius Čyvas, Marijus Kaukėnas, Rimantas Dijokas.


Utenos rajono savivaldybės meras padėkas už aktyvią visuomeninę veiklą, pagalbą sprendžiant rajono neįgaliųjų problemas ir bendradarbiavimą su Utenos rajono savivaldybe įteikė visoms neįgaliųjų organizacijoms. Jas atsiėmė organizacijų pirmininkai: Aloyzas Beikus, Sandra Ragaišytė, Aldona Vėbrienė, Asta Šalkauskė, Rima Briedienė. Taip pat mero padėkos buvo skirtos žmonių su negalia organizacijų rėmėjams: UAB „Vanilinis Dangus“, kavinei „This is Coffee“ , UAB „Iki pasimatymo“ Kavos namams. Meras rėmėjams dėkojo už skirtą paramą ir dėmesį žmonių su negalia bendruomenei ir labdaringos veiklos puoselėjimą. Žmonių su negalia organizacijų vadovams buvo įteiktos ir skaniosios dovanos - šakočiai.


Šventėje susirinkusių žmonių su negalia dvasios stiprybe džiaugėsi bei jiems tvirtybės linkėjo Utenos rajono savivaldybės tarybos narys Rimantas Dijokas bei Utenos atviro jaunimo centro užimtumo specialistė Raimonda Gaulytė.


Jautrų ir nuoširdų koncertą surengė žmonių su negalia meno kolektyvai. Šventėje koncertavo Pagyvenusių žmonių vokalinis-instrumentinis ansamblis „Radasta“ (vadovės Genė Baranauskienė ir Zita Kviklienė), Utenos aklųjų ir silpnaregių draugijos kolektyvas „Diemedis“ (vadovas Raimondas Garsonas), Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos ansamblis „Gaja“ (vadovė Nijolė Petravičienė), Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Utenos Viltis“ ansamblis „Vilies Ritmai“ (vadovas Kazimieras Streikus), Utenos rajono neįgaliųjų draugijos vokalinis instrumentinis ansamblis „Vyturiai“ (vadovas K. Streikus).


Minint Tarptautinę neįgaliųjų dieną vien sveikinimais ir koncertu Kultūros centre nebuvo apsiribota. Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už neįgaliuosius ir jų šeimas, Utenos kultūros centre buvo surengta neįgaliųjų darbų paroda–mugė. Minėti rėmėjai – UAB „Vanilinis Dangus“, kavinė „This is Coffee“ , UAB „Iki pasimatymo“ Kavos namai – neįgaliuosius nemokamai vaišino kava ir arbata, o socialinis taksi tądien žmones su negalia vežė nemokamai. Prie šios akcijos prisijungė ir UAB „Utenos autobusų parkas“ – gruodžio 3-iąją Utenos miesto maršrutų autobusais neįgaliuosius taip pat veš nemokamai.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2022 12 01 neigaliuju

 

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas