Posėdis, skirtas nepilnamečių priklausomybės problemoms spręsti

Savivaldybės žinios Peržiūros: 302

2022 09 23 meras socRugsėjo 23 d. Utenos rajono savivaldybės administracijoje vyko išplėstinis išvažiuojamasis Nacionalinės šeimos tarybos posėdis Utenos apskrityje „Nepilnamečių alkoholio ir kitų psichotropinių medžiagų vartojimas, prevencijos ir efektyvios intervencijos galimybės savivaldybėse ir Lietuvoje. Tarpinstitucinio bendradarbiavimo stiprinimas“, skirtas nepilnamečių priklausomybės problemai.


Posėdyje dalyvavo ir svečius sveikino Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Kastinas, Nacionalinės šeimos tarybos pirmininkė dr. Ramunė Jurkuvienė, Valstybinės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė, Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Gaigalienė.

Į posėdį atvyko vaiko teisių apsaugos specialistai iš visos Lietuvos.
Posėdžio tikslas – plėtoti šeimos politikos formavimo galimybes per šeimos tarybų/komisijų veiklą, kuriant šeimai palankią aplinką savivaldybėse, regioniniu ir nacionaliniu mastu, pasidalinti gerąja veiklos patirtimi, įtraukiant šeimų bei su šeimomis dirbančių organizacijų atstovus, stiprinant šeimų interesų atstovavimo iniciatyvas.


Jame Nacionalinė šeimos taryba kartu su Utenos apskrities savivaldybių šeimos tarybų/komisijų ir narkotikų kontrolės komisijų nariais nagrinėjo problemas, susietas su nepilnamečių priklausomybėmis, kalbėjo apie tarpinstitucinio bendradarbiavimo stiprinimo galimybes.


Valstybinės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos direktorė kalbėjo apie nepilnamečių alkoholio ir kitų psichotropinių medžiagų vartojimą Lietuvoje ir iš to kylančių problemų spektrą, Dalia Vilkauskienė, Utenos rajono savivaldybės šeimos komisijos pirmininkė, pristatė pranešimą „Sergamumo alkoholio ir kitų psichotropinių medžiagų priklausomybe analizė Utenos rajono savivaldybėje. Prevencija ir efektyvios intervencijos galimybės“. Posėdyje buvo papasakota vieno vaiko istorija ir analizuojant šį atvejį buvo kalbama apie pagalbos sistemos efektyvumą. Vyko darbas grupėse.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2022 09 23 meras soc

Panašūs straipsniai