Paženklinti pirmieji pastatai, kurių patalpose numatytos priedangos nuo apšaudymų karo metu

Savivaldybės žinios Peržiūros: 312

2022 09 22 priedangaRugsėjo 21 d. Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kartu su administracijos direktoriumi Vidu Žviniu specialiuoju priedangos ženklu pažymėjo pirmąsias priedangas Utenos rajono savivaldybėje. Šiuo metu savivaldybės teritorijoje yra numatyti 27 statiniai, kurių rūsio patalpos tinkamos priedangai. Šie statiniai yra aplankyti, apžiūrėti ir įvertinti kaip tinkami pasislėpti karinės agresijos atveju. Priedangų sąrašas nėra baigtinis, toliau ieškoma galimybių tokių statinių sąrašą plėsti, kad numatytų priedangų patalpų pakaktų pasislėpti iki 55 proc. savivaldybės gyventojų.

Iki šiol paženklinti buvo tik kolektyvinės apsaugos statiniai. Dalis jų bus naudojami ir kaip priedanga. Jie bus žymimi dviem specialiaisiais ženklais – kolektyvinės apsaugos statinys ir priedanga.


Priedanga yra skirta trumpalaikei (iki kelių valandų) apsaugai, kurioje būtų galima pasislėpti nuo tiesioginio ir netiesioginio apšaudymo grėsmės karinės agresijos metu.
Kolektyvinės apsaugos statiniai skirti laikinam gyventojų prieglobsčiui ekstremaliųjų situacijų metu – čia apgyvendintiems gyventojams būtų teikiamos būtiniausios paslaugos ir reikmenys: maistas, vanduo, drabužiai, psichologinė, medicininė ir kita humanitarinė pagalba.


Informaciją, kaip elgtis nelaimių ir karo atveju galima rasti Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainėje https://lt72.lt/ .

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2022 09 22 priedanga

Panašūs straipsniai