Po rekonstrukcijos K. Ladygos gatvė bus estetiškesnė ir saugesnė

Savivaldybės žinios Peržiūros: 316

2022 08 29 ladygaUtenoje rekonstrukcijos sulaukė dar viena gatvė. Tai K. Ladygos gatvė. Projektą „Valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 111 Utena–Kaltanėnai–Švenčionys ruožo nuo 0,710 iki 2,134 km, kapitalinio remonto, įrengiant takus“ įgyvendina VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija. Pagal pasirašytą tarp Kelių direkcijos ir Utenos rajono savivaldybės administracijos bendradarbiavimo sutartį išlaidos, numatytos sutartyje, bus apmokamos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis bei Savivaldybės biudžeto lėšomis.
K. Ladygos gatvės statybos darbų vertė - 959 tūkst. Eur su PVM. Darbus planuojama pabaigti 2023 m. balandžio mėn.


Atsižvelgiant į saugumą ir sklandų pėsčiųjų bei dviračių eismą šalia gatvės nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės iki žiedinės sankryžos bus nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas. Jis bus 2,5 m pločio. Naujai rekonstruojamos gatvės apšvietimui numatoma panaudoti LED šviestuvus. Taip pat gatvėje bus įrengta poilsio aikštelė su suoliukais, šiukšlių dėže ir dviračių stovu. Po gatvės rekonstravimo transporto judėjimas išliks nepakitęs. Kaip minėta, nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas padidins eismo saugumą.
Projekte numatytas ir medžių šalinimas. Iš viso – 22-jų medžių. Visų jų būklę dar vertins ekspertų komisija. Ekspertizės išvados bus paskelbtos Utenos rajono savivaldybės administracijos tinklalapyje www.utena.lt.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė.

2022 08 29 ladyga

Panašūs straipsniai