manoutena logo



Šimtukininkų - nedaug, bet patys pačiausi

2022 07 18 simtukininkaiPo dviejų metų pertraukos į Utenos rajono savivaldybę vėl buvo pakviesti patys pačiausi Utenos rajono abiturientai, šiųmetinius brandos egzaminus išlaikę šimtukais.
Pernai surengti šimtukininkų pagerbimo šventę sutrukdė nelemtas virusas. Tad pernykščius pačius pačiausius abiturientus teko sveikinti virtualiai: sveikinimai ir linkėjimai visiems buvo išsiutinėti su žinia apie piniginius apdovanojimus.


Deja, nelemtas virusas šimtukininkų gretas praretino: šiemet Utenos rajone šimtukus per brandos egzaminus gavo tik trys abiturientai. Tai - Utenos Dauniškio gimnazijos abiturientai Otilija Leonovaitė ir Matas Prievelis bei Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos abiturientė Liucija Drazdauskaitė. Abi merginos šimtukus pelnė, puikiai išlaikydamos lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą, o vaikinas – informacinių technologijų brandos egzaminą.

Negausus šimtukininkų būrys sudarė sąlygas į pagerbimo ceremoniją ateiti ir tėveliams. Kadangi Liucija į ceremoniją negalėjo atvykti, jai atstovavo gimnazijos direktorius Saulius Brasiūnas. O dauniškiečius Otiliją ir Matą palydėjo ne tik tėveliai, bet ir mokytojos Renata Bakanienė (lietuvių kalba ir literatūra), Gražina Žalienė (informacinės technologijos) bei gimnazijos direktorė Asta Skeirienė.
Susirinkusius sveikino Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, mokytojos, gimnazijų vadovai. Savo mintis išsakė ir tėveliai, dėkoję mokytojoms bei papasakoję apie savo atžalų pasirengimo egzaminams etapą, nuotolinio mokymosi pliusus ir minusus bei kt.
Savo ateities planus trumpai pristatė ir abu šimtukininkai: Matas planuoja studijuoti informacines technologijas Lietuvoje, Otilija dar neapsisprendė, ką ir kur studijuos. Linkėdamas kuo didžiausios sėkmės ateityje jiems Utenos rajono savivaldybės meras įteikė padėkas, savivaldybės laimės ženkliuką, gėlių. Šimtukininkus jau pasiekė ir piniginiai apdovanojimai. Laimės ženkliukus meras įteikė ir mokytojoms bei gimnazijų direktoriams. „Jus visus ateityje tikrai lydės laimė ir sėkmė, – sakė meras. – Šie dalykai užkoduoti ženkliuke, tad įteikdamas jį, įteikiu ir laimę bei sėkmę“.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2022 07 18 simtukininkai

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas