Gera žinia iš aplinkos ministro

Savivaldybės žinios Peržiūros: 372

2022 06 13 aplinkos ministras MediumBirželio 13 d. Utenos rajono savivaldybėje lankėsi aplinkos ministras Simonas Gentvilas, lydimas Seimo nario Edmundo Pupinio, ministerijos Taršos prevencijos politikos grupės vyr. specialistės Juditos Vaišnorienės, Statybos teritorijų planavimo grupės vyr. patarėjo Vytauto Jociaus, Utenos rajono savivaldybės tarybos nario Mindaugo Ramelio.
Svečiai susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinu, mero pavaduotoju Vitalijumi Šeršniovu, administracijos direktoriumi Vidu Žviniu.


Buvo aptartas UAB „Utenos vandenys“ įgyvendinamas dumblo apdorojimo įrenginių statybos projektas, daugiabučių renovacijos Utenoje procesas, atliekų tvarkymas, su infrastruktūros plėtra ir teritorijų planavimu susijusios problemos bei kiti klausimai.


Po susitikimo svečiai lankėsi UAB „Utenos vandenys“, susitiko su Utenos verslo atstovais.
Susitikime su savivaldybės vadovais ministras pranešė džiugią žinia: Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitinge 2022 m. Utenos rajono savivaldybė patenka į dešimtuką ir užima dešimtą vietą tarp 60-ies savivaldybių. Reitingo kategorijoje „Vandens kokybė“, kurioje buvo matuojami nepakankamai išvalytų ir į aplinką išleistų nuotekų, geriamojo vandens netekčių, prie centralizuotų nuotekų tinklų prijungtų gyventojų dalies ir nuosavų investicijų į geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemas duomenys, Utenos rajono savivaldybės užima pirmąją vietą.
Galime tuo didžiuotis.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė.

2022 06 13 aplinkos ministras Medium

Panašūs straipsniai