Profesijų savaitė

Savivaldybės žinios Peržiūros: 427

2022 04 28 profesijuBalandžio 20–22 dienomis vyko Lietuvos moksleivių sąjungos Utenos mokinių savivaldų informavimo centro organizuojamas tradicinis kasmetinis renginys „Profesijų savaitė“. Tai puiki proga moksleiviams ne tik apsispręsti, kuo nori būti ateityje, bet ir galimybė įgyti naujų darbo įgūdžių, asmeninių kompetencijų bei pažinčių.


Renginys vyko Utenos kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“. Jį paskaita apie „Gap year“ judėjimą atidarė Paulius Jakuitis, edukacinės įmonės „Kalba“ studijų užsienyje plėtros vadovas, kalbėjęs apie tai, kad abiturientai, užuot iš karto stoję į aukštesnės pakopos mokymosi įstaigą, metus keliauja, plečia savo akiratį, dirba, savanoriauja, stengiasi labiau pažinti save ir supančią aplinką. Lietuvoje abiturientai jau renkasi metus savanorystei ir savęs pažinimui, bet šis reiškinys dar nėra populiarus.
Įdomus buvo ir Martyno Butkevičiaus, Lukiškių kalėjimo Vilniuje konversijos autoriaus, pasakojimas apie kalėjimo konversiją bei muzikos agentūrą 8 Days A Week įkūrimą.


Antrąją dieną paskaitą apie aviaciją skaitė Vilniaus Gedimino Technikos universiteto studentė Ingrida Stomaitė, apie teisę kalbėjo Juozas Valčiukas, Mykolo Romerio universiteto Viešosios teisės instituto direktorius. Paskutinę renginio dieną vyko muzikos žurnalistės Gretos Deniušytės paskaita apie muzikos industriją bei projekto „Music Lab“ įkūrimą. Renginys baigėsi karjeros projektavimo specialistės dr. Ewos Rollnik-Sadowskos surengta diskusija ir praktinėmis užduotimis.
Renginio organizatoriai tikisi, kad moksleiviai naudingai praleido pavasario atostogas ir išgirdo įkvepiančių, aktualių pranešimų jaunimui, kurie bus naudingi ateityje.

Informaciją parengė: Utenos rajono savivaldybės administracija

2022 04 28 profesiju

Panašūs straipsniai