Paminėta Laisvės gynėjų diena

Savivaldybės žinios Peržiūros: 497

2022 01 13 laisvesSausio 12-osios vakare Utenoje buvo paminėta Laisvės gynėjų diena. Prie Utenos kultūros centro degė laužai, rinkosi uteniškiai, buvo prisiminti prieš sausio 13-ąją žuvę laisvės gynėjai. Savo mintimis apie Laisvės gynėjų dieną pasidalino Seimo narys Edmundas Pupinis, Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Utenos kultūros centro direktorius Erikas Druskinas.

Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas Utenos rajono savivaldybės ženklu ,,UŽ GERUMĄ UTENOS KRAŠTO BENDRUOMENEI“ apdovanojo uteniškius ir iš Utenos rajono kilusius Laisvės gynėjus savanorius už duotą kario priesaiką ir savanorišką Lietuvos laisvės gynimą 1991 m. sausio–vasario mėnesiais.


Utenos rajono savivaldybės ženklu buvo pagerbti:
Gintaras Apulskis;
Laimonas Babraitis;
Virgilijus Barkauskas;
Saulius Bučinskas;
Robertas Čeponis;
Arūnas Dilys;
Saulius Grigalevičius;
Saulius Kairys;
Gediminas Knyva;
Darius Kraujalis;
Petras Lašinskas;
Vidminas Meidus;
Gintaras Micelica;
Mindaugas Mickonis;
Kęstutis Mirapolskis;
Česlovas Misiūnas;
Renius Paškevičius;
Gediminas Puodžiūnas;
Petras Ramanauskas;
Dalius Strazdas;
Rolandas Skrebė;
Darius Tamošiūnas;
Evaldas Vijaikis;
Kęstutis Zagorskis.


Laisvės gynėjams taip pat buvo įteiktos Atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės gynimo 30-mečio minėjimo darbo grupės pirmininkės, Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko pavaduotojos Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės padėkos.


Jaudinančias eiles skaitė aktorius Algirdas Latėnas, skambėjo Arvydo Vilčinsko ir Rūtos Ščiogolevaitės atliekamos dainos.

2022 01 13 laisves

Panašūs straipsniai