manoutena logo



Ekologinė akcija ,,Neišmesk Kalėdų eglutės“

2022 01 04 eglutesTrijų Karalių šventės metu nupuošiamos eglutės ir jų šakos. Šia proga kviečiame Utenos miesto gyventojus prisidėti prie ekologinės akcijos „Neišmesk Kalėdų eglutės“ ir paminėti sausio 9-ąją dieną, 13 val., Trijų Karalių šventę, kurią rengia Utenos kultūros centras, su savimi atsinešant nupuoštas eglutes bei jų šakas ir padedant į specialiai parengtą vietą.

Gyventojų patogumui eglučių ir jų šakų surinkimui 2022 m. sausio 7–10 d. bus paruoštos vietos ne tik prie Utenos kultūros centro, bet ir prie įžiebtų mieste eglučių, esančių Utenio a., daugiabučių namų - Vyturių, Aukštakalnio ir Smėlio – kvartaluose.


Akcijos metu surinktas eglutes ir jų šakas UAB „Utenos komunalininkas“ perduos į UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ eksploatuojamą Biologiškai skaidžių atliekų kompostavimo aikštelę (Sąvartyno g. 5, Mockėnų k., Utenos r.) prie Utenos regioninio nepavojingų atliekų sąvartyno, kur jos bus kompostuojamos. Taip pat individualių namų gyventojai eglutes ir jų šakas gali panaudoti ir savo reikmės – uždengti augalus, jautrius šalčiui ar kaip kurą. Nesuspėjusieji atnešti eglutes į paruoštas vietas jas galės nuvežti į Biologiškai skaidžių atliekų kompostavimo aikštelę, esančią Sąvartyno g. 5, Mockėnų k., Utenos rajone.


Prašome gyventojų būti sąmoningais ir eglučių nemesti į komunalinių atliekų konteinerius ar palikti aikštelėse.

2022 01 04 eglutes

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas