manoutena logo



Tikra žiema ir pilietiškas verslininkas leido uteniškiams pasimėgauti čiuožyklos malonumais

2021 12 30 ledoKelias dienas prieš šv. Kalėdas duris, tiksliau, vartelius Utenoje atvėrė visų išsiilgta čiuožykla. Ji įkurta buvusioje krepšinio aikštelėje prie Daugiafunkcio sporto centro. Šio visų uteniškių malonumo „kaltininkas“ – verslininkas Gintautas Burneika, valdantis ir naudojantis aikštele pagal panaudos sutartį su Utenos rajono savivaldybe.

Čiuožykla dirba kasdien nuo 11 val. iki vėlyvos 22 val. Uždaroma tomis dienomis, kai reikia lyginti ledą, nes aikštelės danga – labai jau nelygi. Žmonių čiuožykloje visada būna gausu: vienu metu čiuožimo malonumu gali mėgautis ir 30 žmonių. Čia galima sutikti ir pusantro metukų mažylį, ir ne vieną senjorą. Ir visi čiuožykla gali naudotis nemokamai.


Kodėl nemokamai? Pilietiškai ir patriotiškai nusiteikęs G. Burneika į šį klausimą atsakė pilietiškai: „Miestas mums, jo gyventojams, labai daug duoda. Ir mes jam turim kažką duoti, kažkuo jį praturtinti. Ne viskas pinigais matuojama. Jei iš visko norėsi tik naudos išpešti, nieko gero nesigaus.“
Gimtąjį miestą mylintis verslininkas turi ne vieną svajonę. Bene svarbiausia – sekant pasaulio pavyzdžiais Utenoje įrengti vieną geriausių čiuožyklų visoje Aukštaitijoje. „Utena – viso Aukštaitijos regiono centras. Čia sutelkta pramonė, daug sporto, kultūros renginių. Tad gera čiuožykla Utenai tiesiog būtina. Juoba kad čiuožimas – vienas geriausių sportų, ugdantis koordinaciją, padedantis kvėpavimui ir užsiauginti raumenis, stiprinantis imunitetą. Padeda net su koronavirusu kovoti. Štai, kai mano visa šeima sirgo, savo sodyboje ant tvenkinio žaidėme ledo ritulį. Ir labai lengvai persirgome,“ – kalbėjo G. Burneika.
Pasak verslininko, čiuožyklai dar daug ko reikia. Kad joje patogiai ir gerai jaustųsi visi, reikia įrengti pačiūžų nuomos punktą, sporto įrangos parduotuvę, kavinukę. Štai palydi močiutės anūkus pačiužinėti, ir ko tie čiužinėja, močiutės stovi ir šąla. O būtų kavinukė, galėtų maloniai laiką praleisti.
Bene didžiausia bėda ir grėsmė čiuožyklai – ateinantis atšilimas. G. Burneika turi nusipirkęs šaldymo įrangą, bet jai ši čiuožykla - per maža. Tad teks pasukti galvą, kaip čiuožyklą įveiklinti ir per atšilimą.
„Noriu padėkoti Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojui Vitalijui Šeršniovui už pagalbą rengiant čiuožyklą, – sakė G. Burneika. – Taip pat dėkoju Utenos daugiafunkcio sporto centro direktoriaus pavaduotojui ūkio reikalams Rimantui Gailešai ir UAB „Utenos vandenys“ vandentiekio ūkio viršininkui Algirdui Kraujaliui. Visi man labai padėjo.“

2021 12 30 ledo

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas