manoutena logo



Antano Baranausko literatūrinė premija uteniškei Reginai Katinaitei – Lumpickienei

2021 12 13 katinaiteAnykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešojoje bibliotekoje gruodžio 9 d. uteniškei poetei ir vertėjai Reginai Katinaitei – Lumpickienei buvo įteikta Anykščių rajono savivaldybės Antano Baranausko literatūrinės premija.

Ši premija Anykščių rajono savivaldybės Antano Baranausko literatūrinės premijos skyrimo komisijos balsų dauguma skirta gimtąja tarme rašančiai autorei už knygas „Tapuolia pūkas aky“ ir „Varna su baltu plunksnu“.


Šventiškame renginyje Reginai Katinaitei – Lumpickienei premiją įteikė Anykščių rajono savivaldybės meras Sigutis Obelevičius. Laureatę sveikino garbingi anykštėnai, Lietuvos rašytojų sąjungos nariai - poetai Viktoras Rudžianskas ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, didelis būrys uteniškių: poetės artimieji ir kolegos, Utenos kultūros centro kolektyvas.
1992 m. poetė buvo apdovanota Boriso Dauguviečio premija (II laipsnio diplomu) už Antano Miškinio „Žaliaduonių gegužės“ inscenizaciją; 2003 m. tapo Utenos rajono meno ir kultūros premijos laureate už eilėraščių ir vertimų knygą „Grąžinu tau laiką“; 2010 m. poetei skirta Antano Miškinio literatūrinė premija už eilėraščių knygą „Paraič nama“.

2021 12 13 katinaite

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas