Dienai be automobilio – dviračių žygis

Savivaldybės žinios Peržiūros: 437

2021 09 23 dviraciaiRugsėjo 22-ąją, minint Dieną be automobilio, Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su Utenos rajono savivaldybe pakvietė uteniškius į kasmetinį dviračių žygį. Nepaisant nepalankaus tokiems žygiams oro ekologiška transporto priemone nuvažiuoti daugiau kaip 19 km. nepabūgo nemažas būrys dviračių mylėtojų.

Anksčiau dviratininkai mynė iki pat Vyžuonų, o šįkart žygis pasuko į kitą pusę. Dviratininkai, savo žygį pradėję Utenio aikštėje, keliavo iki Jasonių dvaro senųjų kapinių, tada užsuko į netradicinių skulptūrų parką Antalgėje, vėliau pasiekė Narkūnus, pravažiavo pro Narkūnų piliakalnį ir grįžo į Uteną. Iš viso, kaip minėta, numinta 19,3 km.


Iš Utenio aikštės dviratininkus išlydėjo Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vitalijus Šeršniovas, pats sėdęs ant dviračio ir minęs kartu su visu būriu. Vicemeras prieš žygį visiems linkėjo ištvermės, sėkmingo važiavimo, o Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistėms už puikų žygio organizavimą įteikė saldžių dovanų. Dviratininkai žygyje galėjo jaustis saugūs: juos lydėjo Utenos policijos pareigūnai.

2021 09 23 dviraciai

Panašūs straipsniai