„Utenos autobusų parkui“ – nesibaigiančių išbandymų metas

Savivaldybės žinios Peržiūros: 696

2020 11 20 autobusu2020 metai UAB „Utenos autobusų parkas“ dėl karantino COVID-19 padarinių tapo neeilinių išbandymų metais.

„Praėjusius metus pelningai užbaigusi bendrovė planavo pelną ir šiemet, tačiau pirmoji pavasarinio COVID-19 karantino banga vien balandžio mėnesį nušlavė net 90 proc. bendrovės pajamų“, –konstatavo bendrovės direktorius Vidas Žvinys.


Vėliau padaugėjus keleivių bendrovė ėmė palengva atsigauti, sėkmingiau buvo pradėtas antrasis šių metų pusmetis. Tačiau iki COVID-19 turėtų pajamų bendrovei nepavyko pasiekti.


Spalio pabaigoje šalyje įvedus naują karantiną, bendrovės veiklos apimtis ir pajamos vėl gerokai krito. Vieninteliu stabiliu pajamų šaltiniu, lyginant su 2019 m., išliko tik iš siuntų gaunamos pajamos.


V. Žvinys atkreipė dėmesį į kai kurias permainas įmonės veikloje. 2020 m. lapkričio 17-29 dienomis autobusų reisai priemiesčio maršrutais bus vykdomi moksleivių atostogų grafiku. Nuo lapkričio 21d. transportininkai priversti mažinti ir tarpmiestinių reisų skaičių. Iki karantino pabaigos bus uždarytas maršrutas į Švenčionis, sumažės dviem autobusų reisais į Vilnių. Mažina savo reisų skaičių per Uteną ir kitos reguliaraus eismo keleivių vežimo bendrovės.


„Tęsdami darbą sudėtingomis karantino sąlygomis, turime ir kuo pasidžiaugti. Nuo spalio pabaigos mieste pradėjo kursuoti penki nauji modernus autobusai, – teigė V. Žvinys. – Tai – Euro 6 klasės ekologiški autobusai, kuriuose yra šildytuvai, kondicionieriai, patogios vietos neįgaliesiems, nemokamas interneto ryšys.“


Mieste keleivių nuo šių metų pradžios sumažėjo gana nedaug – apie 10 proc. Tai teikia „Utenos autobusų parkui“ vilčių išlaikyti stabilų autobusų eismo mieste grafiką.

2020 11 20 autobusu

 

Panašūs straipsniai